gids: 4 en 5 februari

Terug naar Kytopia, genieten van Shishani, ontdekken in het Weeshuis, en nieuwe muziek van het Nieuw Ensemble!

zondag 5 februari in VPRO Vrije Geluiden op radio en televisie

10.30 - 11.20 uur Televisie NPO1
Giovanca presenteert Vrije Geluiden vanuit TivoliVredenburg, met de Namibische roots van zangeres Shishani, met Club Classique die werk speelt van Johannes Brahms, en met zangeres Michelle David & The Gospel Sessions, een zoektocht naar de oorsprong van de gospelmuziek.

23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
De wekelijkse ontdekkingstocht langs de grenzen van klassiek, jazz en ondefinieerbare maar mooie klanken. Splinternieuw is de nieuwe muziek die binnenkort wordt uitgevoerd door het Nieuw Ensemble. Tom mag alvast een stukje laten horen.

zaterdag 4 februari in VPRO Vrije Geluiden op radio en televisie

09.00 - 9.50 uur Televisie NPO1
Herhaling Vrije Geluiden op bezoek in Kytopia deel I
In de voormalige Tivoli aan de Utrechtse Oudegracht is Kytopia gevestigd: een laboratorium voor muziekpioniers. Kytopia is een initiatief van Colin Benders, bekend als Kyteman, en zijn vader Erik Benders. Vrije Geluiden mocht op bezoek in Kytopia voor interviews en sessies met aansprekende Kytopians.
Kijk online

21.00 - 23.00 NPO Radio 2 Soul & Jazz
Wij hebben een paar toffe concertopnamen: Han Bennink met een uitgelezen gezelschap, bestaande uit Benjamin Herman, Peter Beets en Ruud Jacobs. En verder een keuze uit het Afrika Festival 2016 - de verkoop van kaartjes voor de editie van 2017 is net van start gegaan. Natuurlijk staat Tom Klaassen even stil bij de dood van Jacques Schols. Maar een paar fijne nieuwe CD’s hoor je natuurlijk ook.

23.00 - 24.00 NPO Radio 4
Tom Klaassen verkent de grimmige grenzen van de klassieke muziek. Hij duikt in het archief van het Weeshuis van de Nederlandse Muziek, waarvan vandaag een nieuwe serie start in Splendor Amsterdam.