gids: 11 en 12 februari

Opnames van de Iraanse vrouwenband Yad-e Doust èn van het trio van pianist Justin Kauflin; de alternatieve soundtrack bij de documentaireserie Made in Europe; en Dutch Classical Talent-pianist Caspar Vos.

programma overzicht

zaterdag 11 februari op radio en tv

09.00 - 9.50 uur Televisie NPO1
Geen uitzending i.v.m. sport: schaatsen

21.00 - 23.00 NPO Radio 2 Soul & Jazz
Tom heeft een stapel nieuwe CD's èn concertopnamen van de Iraanse vrouwenband Yad-e Doust èn van het trio van pianist Justin Kauflin

23.00 - 24.00 NPO Radio 4
'Made in Europe' is een nieuwe televisieserie van de VPRO. Morgen van start rond het thema 'Rebellie!' - Tom kiest indrukwekkende rebelse muziek voor dit uur.

zondag 12 februari op radio en tv

10.30 - 11.20 uur Televisie NPO1
Geen uitzending i.v.m. sport: schaatsen

23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
De wekelijkse ontdekkingstocht langs de grenzen van klassiek, jazz en ondefinieerbare maar mooie klanken. In de studio speelt de jonge talentvolle pianist Caspar Vos, deelnemer aan Dutch Classical Talent dit jaar. En verder is er een nieuwe CD met muziek van Pergolesi en MacMillan door Brass Unlimited, een opname van klassieke Perzische muziek door vrouwenensemble Yad-e Doust, een tip voor de serie Vers Bloed, en een tip voor de zwijgende film TABU met live-muziek door het West Side Trio en het Metropole Orkest. 

Gemist?