gids: 18 en 19 februari

Thereminspeler Thorwald Jørgensen, Belgische Ethio-jazzgroep Black Flower, superjazzgroep BRUUT! en nog veel meer

programma overzicht

zaterdag 18 februari op radio en tv

09.00 - 9.50 uur Televisie NPO1
Herhaling 5 februari 2017
Giovanca presenteert Vrije Geluiden vanuit TivoliVredenburg, met de Namibische roots van zangeres Shishani, met Club Classique die werk speelt van Johannes Brahms, en met zangeres Michelle David & The Gospel Sessions, een zoektocht naar de oorsprong van de gospelmuziek.

21.00 - 23.00 NPO Radio 2 Soul & Jazz
Tom Klaassen heeft een zorgvuldige selectie gemaakt uit de stapel nieuwe CD's èn heeft nog wat puike concertopnamen in petto namelijk live-opnamen van Superjazz groep BRUUT! en Wolfert Brederode. 

23.00 - 24.00 NPO Radio 4
We presenteren een Alternatieve soundtrack bij het tweede thema uit de documentairereeks Made in Europe: Religie. 

zondag 19 februari op radio en tv

10.30 - 11.20 uur Televisie NPO1
Vanuit TivoliVredenburg presenteert Giovanca VPRO Vrije Geluiden. Deze week ontvangt ze Black Flower, een Belgische band die zich bezighoudt met Ethio-Jazz. Voor hun tweede album Artifacts haalde frontman Nathan Daems inspiratie uit een reis naar Griekenland waar hij zich verder ging bekwamen in het bespelen van de ney. Verder komt Thorwald Jørgensen langs met zijn theremin en vertelt over dit wonderlijke electronische instrument. Tot slot de vierkoppige Amsterdamse band BRUUT! met hun nieuwe album Superjazz. 

23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
De wekelijkse ontdekkingstocht van VPRO Vrije Geluiden langs de grenzen van klassiek, jazz en ondefinieerbare maar mooie klanken. De jonge pianist Tobias Borsboom komt op bezoek in de studio en speelt een moppie.