gids: 25 en 26 februari

Young VIPS: Okabe Family & Xavi Torres Trio, Olivier Greif Ensemble, Charis Laurijsen

programma overzicht

zaterdag 25 februari op radio en tv

09.00 - 9.50 uur Televisie NPO1
Herhaling 19 februari 2017
Deze week ontvangt Giovanca Black Flower, een Belgische band die zich bezighoudt met Ethio-Jazz. Verder komt Thorwald Jørgensen langs met zijn teremin en vertelt over dit wonderlijke electronische instrument. Tot slot de Nederlandse band BRUUT! met hun nieuwe album Superjazz. 

21.00 - 23.00 NPO Radio 2 Soul & Jazz
Tom Klaassen heeft een zorgvuldige selectie gemaakt uit de stapel nieuwe CD's èn heeft puike concertopnamen in petto: BRUUT! en pianist Wolfert Brederode

23.00 - 24.00 NPO Radio 4
De alternatieve soundtrack bij Made in Europe (zondagavond op tv), dit keer met als thema: Vrije Vrouwen!

zondag 26 februari op radio en tv

10.30 - 11.20 uur Televisie NPO1
Dit seizoen ontvangt VPRO Vrije Geluiden verschillende talenten van de wereldmuziekopleiding van het Codarts Conservatorium Rotterdam. Deze keer stellen we u voor aan Charis Laurijsen, die er zijn Masteropleiding Turkse muziek volgt. Ieder jaar kiezen jazzprogrammeurs twee veelbelovende jazzmusici uit voor de Young VIPs Tournee om op diverse podia ervaring op te doen. In 2017 zijn dat altsaxofonist Genzo Okabe uit Japan, die in Den Haag studeerde en pianist Xavi Torres uit Spanje, die afstudeerde in Amsterdam. Volgens de leden van het Olivier Greif Ensemble is de muziek van de Franse componist Olivier Greif compromisloos; het wordt mooi of juist verschrikkelijk gevonden. De duistere componist overleed in 2000 in Parijs en werd slechts 50 jaar oud.

23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
Filmmuziek! Daar hebben we een paar fijne voorbeelden van. Op de wispelturige grenzen van klassiek, jazz en world.

Gemist?