gids: 18 en 19 maart

singer songwriter Hebe, pianist Jef Neve, saxofonist Tom Sanderman

zaterdag 18 maart op radio en tv

09.00 - 9.50 uur Televisie NPO1
Herhaling 12 maart 2017
Uit België komt het innovatie jazzensemble LABtrio. LAB verwijst naar de voornamen van de muzikanten, maar staat ook voor hoe ze nadenken over muziek. LABtrio speelt met jazz: nieuw werk, maar ook bewerkingen van Bach.
Enrico Pace en Igor Roma zijn Italiaanse meesterpianisten die ook vaak in duo optreden. Deze keer vertolken ze delen uit De Planeten van de Britse componist Gustav Holst. De Planeten zijn vooral bekend in uitvoeringen door orkest, maar Holst schreef eerst een versie voor twee piano’s als studie voor de latere orkestversie. Voxtra is een multicultureel zangkoor. Zangers uit verschillende delen van de wereld, zoals België, Finland, Sardinië en Madagaskar, namen samen een plaat op waarop de verschillende zangtradities samen komen. 

21.00 - 23.00 NPO Radio 2 Soul & Jazz
Nieuwe CD's, maar ook toffe live-opnamen.

23.00 - 24.00 NPO Radio 4
Made in Europe: Verlangen. Alternatieve soundtrack bij het vijfde thema uit de documentairereeks (zondagavond op televisie).

zondag 19 maart op radio en tv

10.30 - 11.20 uur Televisie NPO1
Hebe is een Nederlandse singer-songwriter met een jazzy stem. Twee jaar geleden bracht ze in eigen beheer en zonder promoplan een EP uit met de naam The Beginning. Het nummer I Knew it From The Start werd opgepikt door Spotify en werd meer dan 500.000 keer gestreamd.
Tom Sanderman is een Nederlandse saxofonist die hedendaags gecomponeerde muziek vertolkt. Eind vorig jaar kwam hij met een solo-cd met stukken van Steve Reich en Philip Glass. Het belangrijkste werk op deze cd echter is het speciaal voor hem gecomponeerde serene en intense werk The River Beneath Us van componist Anthony Fiumara. 
Jef Neve is jazzpianist en componist. Elke plaat is voor de Vlaming een nieuwe uitdaging, en krijgt daardoor steeds een andere kleur. Zijn nieuwste cd Spirit Control is een verzameling stukken voor jazztrio en strijkkwartet. Zijn nieuwe muziek is geïnspireerd door kitesurfen, door improviseren op het podium én door het leven zelf.

23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
Tom Klaassen ontvangt saxofonist Tom Sanderman (vanochtend op teevee) in de de Radio 4 studio.