gids: 25 en 26 maart

de legendarische Indiase bamboefluitist Pandit Hariprasad Chaurasia met twee talentvolle studenten en virtuoze improvisaties en stevige afrobeat-grooves van de band Koffie

zaterdag 25 maart op radio en tv

09.00 - 9.50 uur Televisie NPO1
Herhaling 19 maart 2017
Hebe is een Nederlandse singer-songwriter met een jazzy stem. Haar nummer I Knew it From The Start werd opgepikt door Spotify en werd meer dan 500.000 keer gestreamd.
Tom Sanderman is een Nederlandse saxofonist die hedendaags gecomponeerde muziek vertolkt. Hij speelt het speciaal voor hem gecomponeerde serene en intense werk The River Beneath Us van componist Anthony Fiumara
Jef Neve is jazzpianist en componist. Zijn nieuwste cd Spirit Control is een verzameling stukken voor jazztrio en strijkkwartet met muziek geïnspireerd door kitesurfen, door improviseren op het podium én door het leven zelf.

21.00 - 23.00 NPO Radio 2 Soul & Jazz
Fijne live-opnamen van Jazzfest Amstedam 2016 èn nieuwe CD's, onder andere Tales Without Words van VanBinsbergen Playstation.

23.00 - 24.00 NPO Radio 4
Tom Klaassen presenteert de alternatieve Vrije Geluiden soundtrack bij de VPRO-serie Made in Europe (zondagavond op televisie).

zondag 26 maart op radio en tv

10.30 - 11.20 uur Televisie NPO1
Uit India komt meestermuzikant Hariprasad Chaurasia, een levende legende en een echte wereldster. Hij bespeelt de bansuri (bamboefluit). Chaurasia heeft al ruim 40 jaar een zeer bijzondere band met Nederland en vanwege zijn muzikale verdiensten draagt hij de eretitel Officier in de Orde van Oranje Nassau. Op 78-jarige leeftijd is hij nog erg actief. Zo geeft hij les aan de studierichting Indiase muziek van het Rotterdamse conservatorium Codarts, waar hij onder meer Madhu Lalbahadoersing (zang, vierdejaars) en Ruven Ruppik (percussie/alumnus) onderwijst.
Halverwege dit jaar verschijnt het derde album van KOFFIE. Deze band maakt  een combinatie van virtuoze improvisaties en stevige afrobeat-grooves en vindt hun kracht in de energie van het samenspelen. De optelsom van alle bandleden tot één uitgesproken geheel, en ook in de studio nagenoeg zonder overdubs, bijna live gespeeld. Dat mag ook wel met zulke goeie musici!

23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
Nieuwe CD's maar ook alvast een piepkleine muzikale vooruitblik op het World Minimal Music Festival vanaf 5 april in Amsterdam.

 

zondag 26 maart op tv