gids: 13 en 14 mei

Dutch Double Bass Festival, Greetje Kaufeld en The Paladins

zondag 14 mei op radio en tv

10.30 - 11.20 uur Televisie NPO1
Zangeres Greetje Kauffeld ‘De parel van de Nederlandse jazz’ staat 60 jaar op de planken en dat wordt gevierd met de nieuwe cd A Song for You en een tournee. Ze werkte samen met onder anderen Joey Bishop, Herb Ellis en Ray Brown. Geridderd en onderscheiden met onder meer de BIRD-Award en de Edison Jazz Oeuvreprijs. Tegenwoordig treedt ze op met het (kamer)jazztrio DIG d’DIZ, met Jan Menu (baritonsaxofoon), Maarten van der Grinten (gitaar) en Jan Voogd (contrabas). De Amerikaanse rootsrock-band The Paladins ontstond in 1980 in San Diego als bandje van een paar schoolkameraden. Gitarist en zanger Dave Gonzalez benadrukt graag dat het allerbelangrijkste de lol, het plezier van het spelen is. In januari kwam een nieuwe CD uit: Slippin' In Ernesto's.
Voor het eerst, waar ook ter wereld, een festival dat helemaal gewijd is aan de contrabas. Dat is het Dutch Double Bass Festival van 19 t/m 21 mei in De Electriciteitsfabriek in Den Haag. Klassieke muziek, jazz en crossover. Speciaal voor Vrije Geluiden werd een gelegenheidsensemble samengesteld van vier contrabassiseten: James Oesi, Arjen Leendertz, Eva Euwe, en Cody Takacs.

23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
Presentator Tom Klaassen gaat op ontdekkingsreis langs de grillige grenzen van de klassieke muziek. 

zaterdag 13 mei op radio en tv

09.00 - 9.50 uur Televisie NPO1
Herhaling 7 mei 
Het Floris Kappeyne Trio heeft een eigen, authentiek geluid waarin ook sabar-ritmes doorklinken. Het Utrechtse Rosa Ensemble voert het live-hoorspel met muziek De Deense Detective uit. Saxofoniste Marike van Dijk's The Stereography Project. ‘Chamber jazz' met de eigenzinnige stemkunstenaar Jeff Taylor

21.00 - 23.00 NPO Radio 2 Soul & Jazz 
Tom Klaassen presenteert weer een stapeltje nieuwe releases en heeft ook nog mooie live-opnamen klaar.

23.00 - 24.00 NPO Radio 4
Het wekelijkse uurtje van Tom Klaassen op de Radio 4 is een zoektocht naar de grenzen van klassieke muziek.