Thomas De Hartmann project

7-delige cd-box met diverse stukken die nooit eerder zijn geregistreerd

zaterdag 24 september bij vpro vrije geluiden op radio en televisie

Zaterdag 24 september 9.00 uur Televisie NPO1
Het tweede deel van het VPRO Vrije Geluiden verslag van festival Into the Great Wide Open. In deze aflevering de De Zuid-Algerijnse toearegband Imarhan, funky psychedelische jazzband The Comet is Coming, kunstproject Deep Down - The original masters of glitch, Jemenitische volkszang van A-Wa, Organist Mattheo Mijderwijk.

Zaterdag 24 september 21.00 - 23.00 NPO Soul&Jazz
Live opnamen van Festival Mundial & Griekse weemoed uit het docu-concert Xenitia.16 

Zaterdag 24 september 23.00 - 24.00 NPO Radio 4
Tom Klaassen verkent de grenzen van de klassieke muziek en vindt Griekse weemoed in het docu-concert Xenitia.16 èn muziek van Thomas de Hartmann.

Zondag 25 september bij VPRO Vrije Geluiden op radio en televisie

Zondag 25 september 10.30 uur Televisie NPO1 
De eerste reguliere uitzending van dit seizoen is gewijd aan het Thomas de Hartmann Project. In het Bimhuis vertelt pianist Elan Sicroff presentator Melchior Huurdeman over dit project. Ook zijn diverse artiesten te gast die werk van De Hartmann uitvoeren. Componist Thomas de Hartmann werd in 1885 in de Oekraïne geboren. Op 11-jarige leeftijd begon hij zijn studie bij componist Anton Arensky. Hij vluchtte naar Frankrijk toen in 1917 de Russische Revolutie uitbrak.

Gert-Jan Blom, artisitiek producer van het Metropole Orkest en pianist Elan Sicroff hebben het Thomas de Hartmann project opgezet; een vijfjarenproject waarbinnen een groot deel van het werk van De Hartmann op cd wordt opgenomen. Op 23 september 2016 wordt het resultaat uitgebracht: een 7-delige cd-box met diverse stukken die nooit eerder zijn geregistreerd.

Zondag 25 september 23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
In de grote berg nieuwe cd’s komen we het geweldige Thomas de Hartmann-project tegen, dat je ook zondag op TV voorbij ziet komen. Wie die de Hartmann is? Wat ‘ie maakt? En waarom dan wel? Je hoort het allemaal zaterdag en zondag op Radio 4.