gids: 26 en 27 augustus

gids: 26 en 27 augustus

terug naar Into The Great Wide Open 2016

zaterdag 26 augustus op radio en tv

09.00 - 9.50 uur Televisie NPO1
In de voormalige Tivoli aan de Utrechtse Oudegracht is Kytopia gevestigd: een laboratorium voor muziekpioniers, In de diverse studio’s, van de garderobe, via de voormalige kassa tot de oud-kleedkamers, wordt nieuwe muziek ontwikkeld, in zo ongeveer alle genres. Kytopia is een initiatief van Colin Benders, bekend als Kyteman, en zijn vader Erik Benders. Vrije Geluiden mocht op bezoek in Kytopia voor interviews en sessies met aansprekende Kytopians.

In de tweede uitzending is er een sessie van DJ DNA (Arjen de Vreede, oud-lid van Urban Dance Squad) met o.a. de Marokkaanse rappers / zangers Walid Ben Selim en Widad Broco. Ook bezoeken we de zolder van Sonar Traffic met een imponerende verzameling oude synthesizers.

21.00 - 23.00 NPO Radio 2 Soul & Jazz 
Tom Klaassen maakt een wekelijkse selectie uit de nieuw binnen gekomen cd's en heeft mooie concertnamen op stapel: Mamadou Diabaté (Afrika Festival), Jorrit Westerhof en Han Bennink (Zomerjazzfietstour) en Mario Batkovic (Vrije Geluiden Live).

23.00 - 24.00 NPO Radio 4
Tom Klaassen verkent de grillige grenzen van de klassieke muziek. In de zomerfestivals op Radio 4 staat de komende week Zwitserland centraal. Wij kozen muziek van de Zwitserse componist Frank Martin.

zondag 27 augustus op radio en tv

10.30 - 11.20 uur Televisie NPO1
VPRO Vrije Geluiden reisde vorig jaar af naar Vlieland voor het Into The Great Wide Open festival. We namen een aantal artiesten apart in de mooie Vlielandse natuur voor een speciale muzieksessie. En ook zagen we een aantal puike optredens op de verschillende podia. 
In deze aflevering ziet u een compilatie van de sessies die VPRO Vrije Geluiden opnam op misschien wel het mooiste eiland Vlieland. 

23.00 - 24.00 NPO Radio 4
Tom Klaassen presenteert zijn wekelijkse zoektocht langs de grenzen van klassieke muziek met regelmatige en welkome verkenningen daarbuiten. Highlights uit Het Weeshuis van de Nederlandse Muziek: wonderlijke korte stukjes van de jong gestorven avonturier Hans van Sweeden.