gids: 26 en 27 augustus

terug naar Into The Great Wide Open 2016

zaterdag 26 augustus op radio en tv

09.00 - 9.50 uur Televisie NPO1
In de voormalige Tivoli aan de Utrechtse Oudegracht is Kytopia gevestigd: een laboratorium voor muziekpioniers, In de diverse studio’s, van de garderobe, via de voormalige kassa tot de oud-kleedkamers, wordt nieuwe muziek ontwikkeld, in zo ongeveer alle genres. Kytopia is een initiatief van Colin Benders, bekend als Kyteman, en zijn vader Erik Benders. Vrije Geluiden mocht op bezoek in Kytopia voor interviews en sessies met aansprekende Kytopians.

In de tweede uitzending is er een sessie van DJ DNA (Arjen de Vreede, oud-lid van Urban Dance Squad) met o.a. de Marokkaanse rappers / zangers Walid Ben Selim en Widad Broco. Ook bezoeken we de zolder van Sonar Traffic met een imponerende verzameling oude synthesizers.

21.00 - 23.00 NPO Radio 2 Soul & Jazz 
Vette live-opnamen van Vrije Geluiden Live (het LAB trio), het Afrika Festival (Rokia Traoré) en Into The Great Wide Open 2016 (The Comet is Coming en Imarhan).

23.00 - 24.00 NPO Radio 4
Tom Klaassen oriënteert zich op het komende Festival Oude Muziek.

zondag 27 augustus op radio en tv

10.30 - 11.20 uur Televisie NPO1
VPRO Vrije Geluiden reisde vorig jaar af naar Vlieland voor het Into The Great Wide Open festival. We namen een aantal artiesten apart in de mooie Vlielandse natuur voor een speciale muzieksessie. En ook zagen we een aantal puike optredens op de verschillende podia. 
In deze aflevering ziet u een compilatie van de sessies die VPRO Vrije Geluiden opnam op misschien wel het mooiste eiland Vlieland. 
Met Remy van Kesteren, de Ben Miller Band, zanger/gitarist Jalen N'Gonda, pianotrio GoGo Penguin, zangeres Beth Orton, De Zuid-Algerijnse toearegband Imarhan, funky psychedelische jazzband The Comet is Coming, Jemenitische volkszang van A-Wa, Organist Matteo Mijderwijk, dromerige gitaarpop van de Londonse Palace.

23.00 - 24.00 NPO Radio 4
Een highlight uit het Weeshuis van de Nederlandse Muziek. Henk van der Meulen schreef 'Regen' bij een film van Joris Ivens.