gids: 1 en 2 juli

Compilatie Afrikaanse muziek op TV; Afrika festival op de site en op NPO Soul & Jazz; Internationale zomerconcerten op NPO Radio 4

zaterdag 1 juli op radio en tv

09.00 - 9.50 uur Televisie NPO1
Giovanca ontvangt Black Flower, een Belgische band die zich bezighoudt met Ethio-Jazz. Voor hun tweede album Artifacts haalde frontman Nathan Daems inspiratie uit een reis naar Griekenland waar hij zich verder ging bekwamen in het bespelen van de ney. Verder komt Thorwald Jørgensen langs met zijn theremin en vertelt over dit wonderlijke electronische instrument. Tot slot de vierkoppige Amsterdamse band BRUUT! met hun nieuwe album Superjazz. 

21.00 - 23.00 NPO Radio 2 Soul & Jazz 
Tom Klaassen maakt een wekelijkse selectie uit de nieuw binnen gekomen cd's en terwijl de crew nieuwe opnamen maakt op het Afrika Festival halen we in de studio mooie herinneringen op aan de vorige editie: Orlando Julius & The Heliocentrics.

23.00 - 24.00 NPO Radio 4
Tom Klaassen verkent de grillige grenzen van de klassieke muziek en vindt een hoop internationale zomerconcerten! Violiste Amandine Beyer speelde in Genève muziek van de 18e eeuwse componist Jean-Marie Leclair.

zondag 2 juli op radio en tv

10.30 - 11.20 uur Televisie NPO1
Afgelopen half jaar was er een aantal bijzondere Afrikaanse musici te gast op het Vrije Geluiden podium in de Cloud Nine van TivoliVredenburg. En vandaag staat Afrikaanse muziek centraal in VPRO Vrije Geluiden.

Sona Jobarteh, Shishani & the Namibian Tales, Oumou Sangaré, Les Filles de Illighadad, Bitori

23.00 - 24.00 NPO Radio 4
Net gewonnen bij de Van Cliburn International Piano Competition: de 28-jarige Koreaanse pianist Yekwon Sunwoo. En de Sardijnse gitarist Paolo Angeli maakte een fijne dubbel-CD. Zie het interview hieronder!

Afrika Festival zaterdag en zondag te volgen op deze website