gids: 24 en 25 juni

Weeshuis van het Holland Festival & zomerse geluiden - maar helaas geen tv-uitzending op zondag

zaterdag 24 juni op radio en tv

09.00 - 9.50 uur Televisie NPO1
Uit India komt meestermuzikant Hariprasad Chaurasia, een levende legende en een echte wereldster. Hij bespeelt de bansuri (bamboefluit). Op 78-jarige leeftijd is hij nog erg actief. Zo geeft hij les aan de studierichting Indiase muziek van het Rotterdamse conservatorium Codarts, waar hij onder meer Madhu Lalbahadoersing (zang, vierdejaars) en Ruven Ruppik (percussie/alumnus) onderwijst. Halverwege dit jaar verschijnt het derde album van KOFFIE, de band die sinds 2013 een flinke festivalreputatie opbouwde met een combinatie van virtuoze improvisaties en stevige afrobeat-grooves. 

21.00 - 23.00 NPO Radio 2 Soul & Jazz
Nieuwe CD's, concerttips, en live-opnamen van het Braziliaanse Satanique Samba Trio (zomertip!), maar ook het Malinese Trio Da Kali, en de New Yorkse pianist Craig Taborn.

22.00 - 24.00 NPO Radio 4
Een extra lange uitzending! Tom Klaassen presenteert van 22.00-01.00 uur Het Weeshuis Van Het Holland Festival, met opnamen van de drie speciale 'Weeshuizen', waarin muziek werd gespeeld van onder meer Hendrik, Louis en Jurriaan Andriessen, Misha Mengelberg en Willem Breuker.

zondag 25 juni op radio en tv

10.30 - 11.20 uur Televisie NPO1
geen uitzending i.v.m. verslaggeving rondom de TT in Assen

23.00 - 24.00 NPO Radio 4
Tom Klaassen presenteert zijn wekelijkse zoektocht langs de grenzen van klassieke muziek met regelmatige en welkome verkenningen daarbuiten. Met deze week een paar zomerse concerttips èn een nieuwe CD met kamermuziek van de Engelse componist Jonathan Dove.