gids: 2 en 3 september

studenten en docenten van het Rotterdamse conservatorium Codarts

zaterdag 2 september op radio en tv

09.00 - 9.50 uur Televisie NPO1
VPRO Vrije Geluiden reisde vorig jaar af naar Vlieland voor het Into The Great Wide Open festival. We namen een aantal artiesten apart in de mooie Vlielandse natuur voor een speciale muzieksessie. En ook zagen we een aantal puike optredens op de verschillende podia. 
In deze aflevering ziet u een compilatie van de sessies die VPRO Vrije Geluiden opnam op misschien wel het mooiste eiland Vlieland. 
Met Remy van Kesteren, de Ben Miller Band, zanger/gitarist Jalen N'Gonda, pianotrio GoGo Penguin, zangeres Beth Orton, De Zuid-Algerijnse toearegband Imarhan, funky psychedelische jazzband The Comet is Coming, Jemenitische volkszang van A-Wa, Organist Matteo Mijderwijk, dromerige gitaarpop van de Londonse Palace.

21.00 - 23.00 NPO Radio 2 Soul & Jazz 
Maar liefst drie fijne live-opnamen van de Zomerjazzfietstour van afgelopen zaterdag, van het Ava Trio, het Goran Krmac Quartet, en Bassdrumbone. 

23.00 - 24.00 NPO Radio 4
Niemand minder dan Marco Beasley opent het culturele seizoen van Schiedam. Hoe dat zit hoor je zaterdag. 

zondag 3 september op radio en tv

10.30 - 11.20 uur Televisie NPO1
Van de studie Wereldmuziek is er maar één in Nederland. Studenten van over de hele wereld komen naar het Rotterdamse conservatorium Codarts om daar deze opleiding te volgen. In deze uitzending komen van alle specialisaties ensembles aan bod, met daarin zowel studenten als docenten. Banda Musica Brasileira vertegenwoordigt de specialisatie Latin, Gran Orquesta Típica OTRA speelt tango en het duo Flamenco a Dos representeert de flamenco. Daarnaast Indiase klanken door het Codarts Rasa Ensemble en Charis Laurijsen laat met zijn ensemble Turkse muziek horen.

João Bosco: Papel Maché & Prêt-à-porter de Tafetá
Banda Musica Brasileira

Wim Warman: Colores de Tango & Osvaldo Pugliese: La Yumba (tango) & Mariano Mores (arr. Wim Warman): Taquito Militar (milonga ciudadana)
Gran Orquesta Típica OTRA o.l.v. Leo Vervelde (bandoneon)

Matthieu Acosta: Bulerías
Flamenco a Dos: Matthieu Acosta - gitaar, Ruven Ruppik - cajón
 
Half of me & Composition and improvisation in Jog
Codarts Raga Ensemble

Short River & Memories from Nadaf
Charis Laurijsen

23.00 - 24.00 NPO Radio 4
Greatest Hits uit het Weeshuis van de Nederlandse Muziek: Ron Ford’s Brandelli.