gids: 9 en 10 september

Into the Great Wide Open deel 1

zaterdag 9 september op radio en tv

09.00 - 9.50 uur Televisie NPO1
Van de studie Wereldmuziek is er maar één in Nederland. Studenten van over de hele wereld komen naar het Rotterdamse conservatorium Codarts om daar deze opleiding te volgen. In deze uitzending komen van alle specialisaties ensembles aan bod, met daarin zowel studenten als docenten. Banda Musica Brasileira vertegenwoordigt de specialisatie Latin, Gran Orquesta Típica OTRA speelt tango en het duo Flamenco a Dos representeert de flamenco. Daarnaast Indiase klanken door het Codarts Rasa Ensemble en Charis Laurijsen laat met zijn ensemble Turkse muziek horen.

21.00 - 23.00 NPO Radio 2 Soul & Jazz 
Tom Klaassen presenteert een live-opname van de ZomerJazzFietstour: het AVA Trio van baritonsaxofonist Giuseppe Doronzo. En bovendien heeft hij verrassende opnamen van Into The Great Wide Open, vorig weekend op Vlieland.

23.00 - 24.00 NPO Radio 4
Deze week is in Utrecht de Gaudeamus Muziekweek gaande: de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers. Aad van Nieuwkerk dook in het programma en vroeg verschillende componisten om toelichting en commentaar.

zondag 10 september op radio en tv

10.30 - 11.20 uur Televisie NPO1
VPRO Vrije Geluiden
en VPRO 3voor12 zijn afgereisd naar het waddeneiland Vlieland om verslag te doen van de negende editie van festival Into The Great Wide OpenMario Batkovic, eerder te gast in Vrije Geluiden, is onze gids en staat zelf ook geprogrammeerd op het festival. 

De muziek uit de aflevering:
Mario Batkovic - Desiderii Patriae (intromuziek)
Mario Batkovic - Semper
Mario Batkovic - Expedio
(Mario Batkovic - Somnium)
Mario Batkovic - Gravis
(Mario Batkovic - Semper)
Spinvis & Mario Batkovic – improvisatiemuziek op gedicht 'Pad van Twintig'
Nora Fisher & Mario Batkovic – Fairuz - Torok Ourashaleem
(Mario Batkovic - Somnium)
Kate Tempest - Lionmouth Door Knocker
Kate Tempest - Ketamine for Breakfast
Kate Tempest - Europe Is Lost
(Mario Batkovic - Somnium)
Mario Batkovic - Tunc Lux Tenebris

23.00 - 24.00 NPO Radio 4
De Chinese gitariste Meng Su, volgens kenners momenteel het grootste gitaartalent ter wereld, treedt op 16 september op in Amsterdam. Vrije Geluiden blikt vooruit.