gids: 27 en 28 januari

jazzgitarist Gilad Hekselman, strijkkwartetten van Mozart, Schubert, Beethoven en Haydn

zaterdag 27 januari op radio en tv

09.00 - 9.50 uur Televisie NPO1
Giovanca presenteert: *zanger, gitarist en liedjesschrijver Frank Boeijen waar binnenkort een nieuw album, Palermo, van verschijnt. Zeventien nieuwe liedjes met een ode aan de liefde: over vriendschap, het leven, en muziek. In Vrije Geluiden komt Frank Boeijen met Peter van Benthem (elektrische gitaar, backing vocals), Charles Nagtzaam (basgitaar, backing vocals), Mark Stoop (drums) en Ton Snijders (toetsen). *3MA is Ballaké Sissoko (Mali) op kora, Driss El Maloumi (Marokko) op ud en Rajery (Madagaskar) op valiha, drie briljante musici uit drie Afrikaanse landen, op bijzondere instrumenten: de kora is een soort harp, de ud is de Arabische luit, en de valiha is een besnaarde bamboebuis. *Violiste Diamanda Dramm werd door de Strijkkwartet Biënnale uitgenodigd om te komen spelen. Haar eerste reactie was: “Ik ben helemaal geen strijkkwartet, en ik heb ook geen eigen strijkkwartet”. Toch vroeg ze drie bevriende strijkers om voor het eerst samen te spelen op de Biënnale. In Vrije Geluiden treedt Diamanda solo op en vertelt ze meer over haar strijkkwartet-avontuur.

21.00 - 23.00 uur NPO Soul&Jazz
Iddo Havinga presenteert onder meer live-opnamen van gitarist Gilad Hekselman.

23.00 - 24.00 uur Radio 4
Een serie rond verschillende aspecten van het strijkkwartet. Vanavond onder meer muziek voor strijkkwartet van Mozart, Beethoven en Schubert.

zondag 28 januari op radio en tv

10.30 - 11.20 uur Televisie NPO1
Geen uitzending

23.00 - 24.00 NPO Radio 4
Een serie rond verschillende aspecten van het strijkkwartet. Vanavond onder meer muziek van de grondlegger van het moderne strijkkwartet, de Oostenrijkse componist Joseph Haydn.