gids: 16 en 17 september

Into the Great Wide Open deel 2

zaterdag 16 september op radio en tv

09.00 - 9.50 uur Televisie NPO1
VPRO Vrije Geluiden
en VPRO 3voor12 zijn afgereisd naar het waddeneiland Vlieland om verslag te doen van de negende editie van festival Into The Great Wide OpenMario Batkovic spreekt met dichter Erik de Jong (Spinvis), zangeres Nora Fischer en bezoekt het concert van spokenword artiest Kate Tempest. De Bosnische accordeonist was in april te gast bij VPRO Vrije Geluiden en maakte toen diepe indruk vanwege zijn veelzijdige accordeonspel, virtuoze speltechniek, eigenzinnigheid en drang naar muziekavontuur. Vandaag deel 1.

21.00 - 23.00 NPO Radio 2 Soul & Jazz 
We maakten opnamen van het Amerikaanse door de wol geverfde trio Bassdrumbone met Ray Anderson (trombone), Mark Helias (contrabas) en Gerry Hemingway (drums). Al 40 jaar geleden maakten ze hun eerste LP!

23.00 - 24.00 NPO Radio 4
Vincent van Amsterdam kennen we al een tijdje: hij was al eens te gast bij Vrije Geluiden op NPO 1 en in de studio van Radio 4. Volgende week verschijnt zijn CD 'Red, Dark and Blue'.

zondag 17 september op radio en tv

10.30 - 11.20 uur Televisie NPO1
VPRO Vrije Geluiden
en VPRO 3voor12 zijn afgereisd naar het waddeneiland Vlieland om verslag te doen van de negende editie van festival Into The Great Wide Open. De Vlielandse natuur en de verschillende festivalterreinen vormen het decor voor twee VPRO Vrije Geluiden-uitzendingen. In deel 2 een aantal muzieksessies op bijzondere Vlielandse plekken en bij een aantal GWO podia. The Mauskovic Dance Band, Les Étoiles, Baptiste W Hamon, Kim Janssen, Mahalia, Ryley Walker, Nick Mulvey, Marlon Williams, Grandbrothers.

23.00 - 24.00 NPO Radio 4
géén VPRO Vrije Geluiden uitzending