gids: 23 en 24 september

Nederlands Kamerkoor, Michael Chapman, Chris Pureka

zaterdag 23 september op radio en tv

09.00 - 9.50 uur Televisie NPO1
VPRO Vrije Geluiden
en VPRO 3voor12 zijn afgereisd naar het waddeneiland Vlieland om verslag te doen van de negende editie van festival Into The Great Wide Open. De Vlielandse natuur en de verschillende festivalterreinen vormen het decor voor twee VPRO Vrije Geluiden-uitzendingen. In deel 2 een aantal muzieksessies op bijzondere Vlielandse plekken en bij een aantal GWO podia. The Mauskovic Dance Band, Les Étoiles, Baptiste W Hamon, Kim Janssen, Mahalia, Ryley Walker, Nick Mulvey, Marlon Williams, Grandbrothers.

21.00 - 23.00 NPO Radio 2 Soul & Jazz 
VPRO Vrije Geluiden heeft weer een aantal machtig mooie concertopnames en ook nog een zooi aan nieuwe releases uitgezocht.

23.00 - 24.00 NPO Radio 4
VPRO Vrije Geluiden verkent de grimmige grenzen van klassieke muziek.

zondag 24 september op radio en tv

10.30 - 11.20 uur Televisie NPO1
Giovanca presenteert vanuit de Cloud Nine in TivoliVredenburg te Utrecht weer een gloednieuwe reeks VPRO Vrije Geluiden. In deze aflevering is het Nederlands Kamerkoor o.l.v. Peter Dijkstra te gast. Het koor bestaat al 80 jaar en viert dat met de uitvoering van Rachmaninov's Vespers. Daarnaast is de Britse singer songwrwiter Michael Chapman te gast. Op zijn laatste album 50 viert Chapman zijn 50 jarig jubileum als musicus. De Amerikaanse folkzangeres Chris Pureka besluit deze aflevering met muziek van haar nieuwste album Back in the Ring dat uitkwam na een writersblock van ruim zes jaar. 

23.00 - 24.00 NPO Radio 4
VPRO Vrije Geluiden verkent de immer meanderende grenzen van klassieke muziek.