gids: 30 september en 1 oktober

Jazztrio Phronesis, vergeten muziek door het Ebony Quartet, de Noorse band ROHEY

zaterdag 30 september op radio en tv

09.00 - 9.50 uur Televisie NPO1
Het Nederlands Kamerkoor o.l.v. Peter Dijkstra te gast. Het koor bestaat al 80 jaar en viert dat met de uitvoering van Rachmaninov's Vespers. Daarnaast is de Britse singer songwrwiter Michael Chapman te gast. Op zijn laatste album 50 viert Chapman zijn 50 jarig jubileum als musicus. De Amerikaanse folkzangeres Chris Pureka besluit deze aflevering met muziek van haar nieuwste album Back in the Ring dat uitkwam na een writersblock van ruim zes jaar. 

21.00 - 23.00 NPO Radio 2 Soul & Jazz 
Opnamen van Into The Great Wide Open: o.a. Kate Tempest en Kim Janssen. En van Vrije Geluiden Live in TivoliVredenburg: Rohey

23.00 - 24.00 NPO Radio 4
Het Ebony Quartet speelt werk van vergeten componisten en saxofonist Yuri Honing liet zich inspireren door Wagner en Strauss.

zondag 1 oktober op radio en tv

10.30 - 11.20 uur Televisie NPO1
Giovanca presenteert vanuit de Cloud Nine in TivoliVredenburg te Utrecht VPRO Vrije Geluiden. In deze aflevering drie uiterst verschillende artiesten. De Noorse band ROHEY (Arabisch voor 'mijn ziel') speelt nummers van het debuutalbum 'A Million Things'. Jazzband Phronesis is een Scandinavisch-Brits trio: piano, bas en drums in een steeds wisselende machtsverhouding. Drie los van elkaar swingende musici vormen samen een eenheid met een herkenbare, eigen sound. Hun album heet 'The Behemoth'. Het Ebony Quartet is een onderdeel van de Ebony Band, opgericht in 1990 door Werner Herbers, oud solo hoboïst van het Koninklijk Concertgebouworkest. De cd 'Unheard' bevat muziek van componisten die tussen de twee wereldoorlogen monddood werden gemaakt door het Duitse nationaalsocialisme.

23.00 - 24.00 NPO Radio 4
VPRO Vrije Geluiden verkent de immer meanderende grenzen van klassieke muziek! We tippen het concert van Amsterdam Sinfonietta waar Vivaldi gebroederlijk naast Kurtág geprogrammeerd is.