gids: 7 en 8 oktober

Utrechtse blues/pop band My Blue Van, Franse meesterklavecinist Pierre Hantaï, Colombiaanse psychedelische lo-fi elektronica groep Meridian Brothers

zaterdag 7 oktober op radio en tv

09.00 - 9.50 uur Televisie NPO1
De Noorse band ROHEY (Arabisch voor 'mijn ziel') speelt nummers van het debuutalbum 'A Million Things'. Jazzband Phronesis is een Scandinavisch-Brits trio: piano, bas en drums in een steeds wisselende machtsverhouding. Het Ebony Quartet speelt van hun cd 'Unheard': muziek van componisten die tussen de twee wereldoorlogen monddood werden gemaakt door het Duitse nationaalsocialisme.

21.00 - 23.00 NPO Radio 2 Soul & Jazz 
Tom Klaassen duikt in de muziek van Domenico Scarlatti, wiens rechtstreekse impro-duel met Georg Friedrich Händel (misschien wel de allereerste ‘battle’ in de muziekgeschiedenis!) eindigde in een 1-1 gelijkspel.

23.00 - 24.00 NPO Radio 4
Opname uit het Bimhuis: drummer Gard Nilssen met zijn band Acoustic Unity èn aandacht voor de voorstelling ‘Godverdomse dagen op een godverdomse bol’ van Corrie van Binsbergen en Dimitri Verhulst. 

zondag 8 oktober op radio en tv

10.30 - 11.20 uur Televisie NPO1
Giovanca presenteert in Vrije Geluiden op NPO 1 drie heel verschillende artiesten: De uit Utrecht afkomstige driemansformatie My Blue Van, dat in september hun derde album uit: ROBOT, opgenomen in Utrecht, niet toevallig de thuisbasis van deze band. Met wortels in blues, soul en underground hiphop speelt My Blue Van energieke songs, soms rauw, soms melancholiek. Meesterklavecinist Pierre Hantaï kiest het liefst ter plekke werken uit de ruim 500 klavecimbelsonates die zijn favoriete componist Domenico Scarlatti (1685-1757) schreef. Uit Colombia komen de Meridian Brothers, en die maken muziek die klinkt als een bizar sprookje in de jungle van Colombia - minimal met psychedelische lo-fi elektronica, met flarden Peruaanse muziek, cumbia, salsa, rock-’n-roll, reggaeton, jazz en nog veel meer. Het creatieve brein van Meridian Brothers is Eblis Álvarez, centraal figuur in de muziekscene van Bogotá. 

23.00 - 24.00 NPO Radio 4
Tom tipt het Nederlands Blazers Ensemble, dat donderdag 12 oktober muziek van Georgische componisten speelt in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam.