gids: 6 en 7 april

op zaterdag herhalen we Raoul Steffani met mystieke liedkunst, de band NES met de charismatische frontvrouw Nesrine Belmokh, en klarinettist Roeland Hendrikx met Boho Strings - op zondag géén Vrije Geluiden op tv!

zaterdag 6 april 9.00 - 9:45 uur NPO 1

Herhaling van zondag 31 maart: de lyrische bariton Raoul Steffani met mystieke liedkunst, de band NES met percussionist David Gadea cellist Matthieu Saglio en de charismatische frontvrouw Nesrine Belmokh, klarinettist Roeland Hendrikx speelt met de Boho Strings.

zondag 7 april 10.30 - 11.20 uur NPO 1

Vandaag géén Vrije Geluiden op tv. Kijk hiernaast de aflevering van een jaar geleden nog eens terug!

zaterdag 6 april 23.00-24.00 uur

Aad van Nieuwkerk presenteert de klassieke late night show van Vrije Geluiden met nieuwe releases en concerttips. Op zaterdag live uit Splendor in Amsterdam waar vanavond in het kader van het World Minimal Music Festival wordt opgetreden door CvA Percussion, met de slagwerkklas van Ramon Lormans (marimba) en Rachel Zhang (marimba). Muziek van Steve Reich, Anthony Fiumara en Remy Alexander.

zondag 7 april 23.00-24.00 uur

Aad van Nieuwkerk presenteert de klassieke late night show van Vrije Geluiden met nieuwe releases en concerttips. Te gast vanavond: pianist Caspar Jansen, die onlangs een nieuwe CD uitbracht met werk van de Spaanse componist Frederico Mompou (1893-1987). Mompou is vooral bekend door zijn korte, op improvisaties lijkende muziekstukken. Zijn grootste inspiratiebronnen: het Frans impressionisme en componist Erik Satie. Dat leidde bij hem tot geconcentreerde, meditatieve muziek. Hij noemde zichzelf 'een man van weinig woorden en een musicus van weinig noten'.