gids: 6 en 7 juli

Herhaling Le Guess Who? Special deel 1 met zangeres Neneh Cherry, sitarspeler Anoushka Shankar/Manu Delago/MO Strings, zanger/gitarist Sibusile Xaba, zangeres Vera Sola en impro-band Ill Considered.

zaterdag 6 juli 9.00-9.50 uur NPO 1

Herhaling van zondag 10 maart:
harpist Remy van Kesteren(tegenwoordig kortweg Remy), violiste Lisa Jacobs en producer/zanger Benny Sings .

zondag 7 juli 10.30-11.20 uur NPO 1

Le Guess Who special 1
Herhaling van 18-11-2018
Ruim honderd verrassende optredens van pop tot experimenteel tot jazz tot folk tot klassiek tot ambient: van 8 – 11 november is Utrecht het podium van Le Guess Who?. Vrije Geluiden doet verslag van dit jaarlijks festival voor muziekavontuur. In deze uitzending ontvangt Giovanca zanger/gitarist Sibusile Xaba, zangeres Vera Sola en impro-band Ill Considered. Verder optredens te zien van zangeres Neneh Cherry, sitarspeler Anoushka Shankar/Manu Delago/MO Strings

 

 

zaterdag 6 en zondag 7 juli, 23.00-24.00 uur

De klassieke late night show van Vrije Geluiden, gepresenteerd door Aad van Nieuwkerk. ‘Godenlicht’ heet de nieuwe CD van Erik Voermans, met een door het noorderlicht geïnspireerd drieluik en nog twee stukken. En: tips voor enkele zomerse concerten en festivals, en een paar fijne nieuwe CD’s. 

zaterdag 6 juli 23.00-24.00 uur

De Vrije Geluiden Late Night show, gepresenteerd door Aad van Nieuwkerk. Muziek van de Bulgaarse componiste Penka Kouneva, die de score voor de mooie film Ága (van Milko Lazarov) leverde: over rendierjager Nanook en zijn vrouw Sedna, levend op de besneeuwde vlaktes in het noorden. En een paar mooie tracks van de nieuwe CD It's still autumn van het Rembrandt Frerichs Trio met kemenche-speler Kayhan Kalhor. En ook: tips voor Wonderfeel!

zondag 7 juli 23.00-24.00 uur

Je kent hem misschien van Het Parool, of wieweet van zijn CD' s met gitaarsoundscapes: Erik Voermans. Jaren geleden maakte hij de CD 'Nocturnal Ghost Songs' met bijna-naamgenoot en trompettist Eric Vloeimans. Ongebruikte fragmenten van de magische klanken van Vloeimans' trompet krijgen nu eindelijk een plek op een nieuwe CD: Godenlicht. Muziek die geïnspireerd werd door het Noorderlicht. In een serie van vijf afleveringen vertelt Voermans over hoe hij als componist te werk gaat.