gids: 13 en 14 juli

Herhaling Le Guess Who? Special deel 2 met Rodrigo Amarante, Circuit des Jeux , Takuro Kikuchi, Beverly-Glenn Copeland en Maria Chavez.

zaterdag 13 juli 9.00-9.50 uur NPO 1

Le Guess Who special 1 (Herhaling van 18-11-2018)
Ruim honderd verrassende optredens van pop tot experimenteel tot jazz tot folk tot klassiek tot ambient: van 8 – 11 november is Utrecht het podium van Le Guess Who?. Vrije Geluiden doet verslag van dit jaarlijks festival voor muziekavontuur. In deze uitzending: zanger/gitarist Sibusile Xaba, zangeres Neneh Cherry, zangeres Vera Sola, sitarspeler Anoushka Shanker/Manu Delago/MO Strings en impro-band Ill Considered. 

zondag 14 juli 10.30-11.20 uur NPO 1

Le Guess Who special 2 (Herhaling van 25-11-2018)
Ruim honderd verrassende optredens van pop tot experimenteel tot jazz tot folk tot klassiek tot ambient: van 8 – 11 november is Utrecht het podium van Le Guess Who?. Vrije Geluiden doet verslag van dit jaarlijks festival voor muziekavontuur. In deze uitzending:  Rodrigo Amarante, Circuit des Jeux , Takuro Kikuchi, Beverly-Glenn Copeland en Maria Chavez.

zaterdag 13 en zondag 14 juli, 23.00-24.00 uur

De klassieke late night show van Vrije Geluiden, gepresenteerd door Aad van Nieuwkerk. ‘Godenlicht’ van Erik Voermans (deel 2). En een duik in de muziekgeschiedenis van Venetië, tips voor enkele zomerse concerten en festivals, en een paar mooie nieuwe CD’s. 

zaterdag 13 juli 23.00-24.00 uur

De Vrije Geluiden Late Night show, gepresenteerd door Aad van Nieuwkerk. Tijd om nog eens in de cultuurgeschiedenis van Venetië te duiken, aan de hand van het kloeke boek ‘De klank van de stad’ van Eric Min en Gerrit Valckenaers. In januari 1798 trekken de Oostenrijkers Venetië binnen en vanaf dat moment zijn de Habsburgers de baas in Venetië. De opera's van Giuseppe Verdi vormen een cryptisch verpakte tegenbeweging tegen de Oostenrijkse overheersing. Viva Verdi betekende in de jaren ’40 van de 19e eeuw: Leve Vittorio Emanuele Re d’Italia!

zondag 14 juli 23.00-24.00 uur

De klassieke late night show van Vrije Geluiden, gepresenteerd door Aad van Nieuwkerk. ‘Godenlicht’ van Erik Voermans (deel 2). Voermans componeerde de muziek aan de hand van opnamefragmenten van trompettist Eric Vloeimans, met wie hij 15 jaar geleden de CD Nocturnal Ghost Songs opnam. Die opnamefragmenten werden toendertijd niet gebruikt, maar bleken na al die jaren te mooi om te laten liggen. De elektronische klanken komen uit de computer en andere apparatuur van Voermans, door hem treffend het Erkestre Electrophonique genoemd.