gids: 21 en 22 september

Giovanca ontvangt het Van Baerle Trio, Haesen/Breidenbach, Ibrahim Maalouf

zaterdag 21 september 9.00-9.45 uur NPO 1

Vrije Geluiden live-sessie opgenomen tijdens verschillende zomerfestivals. 
Een special uitzending boordevol sessies die we deze zomer opnamen op het grote klassieke openlucht festival Wonderfeel. En op het avontuurlijke Nijmeegse Music Meeting: eeuwenoude muzikale tradities van The Garifuna Collective, Afro-Cubaanse muziek van pianist Alfredo Rodriquez en percussionist Pedrito Martinez en het gelauwerde Esme Quartet speelt Der Tod und das Mädchen van Franz Schubert. Meer over de artiesten

zondag 22 september 10.30-11.20 uur NPO1

Giovanca ontvangt vandaag het Van Baerle Trio, jonge dertigers die we graag volgen. Dit keer hebben ze alle trio’s van Ludwig van Beethoven opgenomen. Zangeres Charlotte Haesen en haar man Philip Breidenbach zijn samen het duo Haesen/Breidenbach. Ze maken openhartige luisterliedjes. En trompettist Ibrahim Maalouf te gast. Deze Frans-Libanese trompettist en componist staat erom bekend klassiek, jazz en Arabische muziek moeiteloos te mengen met zijn mystieke trompetgeluid. Op zijn nieuwe album S3NSE liet hij zich inspireren door Afro-Cubaanse en Latijns-Amerikaanse muziek.

zaterdag 21 en zondag 22 september, 23.00-24.00 uur

De klassieke late night show van Vrije Geluiden, gepresenteerd door Aad van Nieuwkerk. Tips, nieuwe CD’s, en bijzondere live-opnamen van jonge Arabische componisten als Kinan Azmeh (1976), Zaid Jabri (1975) en Maias Alyamani (1981). 

Ibrahim Maalouf

De Frans-Libanese trompettist en componist Ibrahim Maalouf staat bekend om klassiek, jazz en Arabische muziek moeiteloos te mengen met zijn mystieke trompetgeluid.  Op zijn nieuwe, alweer 11e, album S3NSE gaat hij verder dan klassiek, jazz en Arabische muziek: hij liet zich inspireren door Afro-Cubaanse en Latijns-Amerikaanse muziek. 
Ibrahim Maalouf - Trompet, Francois Delporte - Electrische gitaar, Stephane Galland - Piano, Denys Danielided - Soubassophon, Yacha Berdah - trompet/ sampler - computer

  • Happy Face
  • Una Rosa Blanca

Van Baerle Trio

Het Van Baerle trio is een avontuurlijk trio, bestaande uit pianist Hannes Minnaar, violiste Maria Milstein en cellist Gideon den Herder. Zij spelen samen sinds hun studietijd in Amsterdam en naast een drukke solisten praktijk blijven ze elkaar al 15 jaar trouw en vonden ze de tijd eindelijk rijp om alle pianotrio’s van Beethoven, de revolutionair, op te nemen.

  • Piano Trio nr.7 in B, opus 97: Archduke - deel III
    Ludwig van Beethoven

The Garifuna Collective

The Garifuna Collective is een collectief bestaande uit Garifuna-muzikanten. De Garifuna stammen af van Indianen en West-Afrikaanse slaven. Ze leven in het Caribische kustgebied van Belize, Honduras, en Guatemala.
Ze spelen nieuwe interpretaties van eeuwenoude muzikale tradities. Zo gebruiken ze de typische drums van de Garifuna cultuur: de Primero, een tenor drum en de Segunda, een bas drum.

  • Telagiye

Haesen/Breidenbach

Zangeres Charlotte Breidenbach groeide op tussen Vlaams en Frans sprekend België en met een veelzijdigheid aan culturele achtergronden. Deze diversiteit is ook te horen in haar zang. Op de nieuwe EP ‘Autour du Monde’, gecomponeerd samen met gitarist Philip Breidenbach, neemt ze ons openhartig mee in haar wereld en laat ze nummers in zowel het Frans en Chinees maar ook Nederlands en Engels horen.

  • Dis moi pourquoi
  • Alishan
  • The Waterfall

 

Meer Buiten Spelen Sessies

zaterdag 21 september 23.00-24.00 uur

Aad van Nieuwkerk presenteert de klassieke late night show van Vrije Geluiden op de radio, live uit Splendor in Amsterdam. Daar treedt vanavond het kwartet van de Spaanse zangeres Alicia Tamariz met een delicate mix van zoete Braziliaanse muziek, krachtige flamenco-harmonie, en jazzy bezetting. Voordat de zomer echt voorbij is dus nog een zwoele afsluiting van je zaterdagavond!

zondag 22 september 23.00-24.00 uur

De klassieke late night show van Vrije Geluiden op de radio, gepresenteerd door Aad van Nieuwkerk. Nieuwe CD's, concerttips en een paar bijzondere live-opnamen van jonge Arabische componisten als Kinan Azmeh (1976), Zaid Jabri (1975) en Maias Alyamani (1981).