gids: 5 en 6 oktober

Giovanca ontvangt Alex Cameron, Dramm, La Berge & La Berge Dramm,

zaterdag 5 oktober 9.00-9.45 uur NPO 1

Giovanca ontvangt vandaag het jonge duo Glass Museum. Bestaande uit drummer Martin Grégoire en toetsenist Antoine Flipo. Pianiste Helena Basilova creëerde in haar jeugd haar eigen sprookjeswereld. Ze maakte het album ‘A Fearful Fairy Tale’, vol met sprookjesmuziek. De groep Refugees for Refugees is een samenwerking tussen Belgische muzikanten en musici die hun thuisland hebben moeten verlaten om een nieuw bestaan op te bouwen. 
Meer over de artiesten

zondag 6 oktober 10.30-11.20 uur NPO1

Giovanca ontvangt vandaag Alex Cameron, die vaak liedjes zingt die uitdrukking geven aan teleurstelling en frustratie. Zijn nieuwste plaat is opgedragen aan zijn geliefde, actrice Jemima Kirke. Daarnaast is violiste Diamanda La Berge Dramm te gast, samen met haar ouders: gitarist en componist David Dramm en fluitiste en componist Anne La Berge. Afgelopen zomer presenteerden ze de triple-LP Modern Genetics, met solo-, duo- en triostukken, zowel eigen composities als bewerkingen van bestaande muziek.

zaterdag 5 en 6 oktober, 23.00-24.00 uur

De klassieke late night show van Vrije Geluiden, gepresenteerd door Aad van Nieuwkerk. Tips, nieuwe CD’s, archiefopnamen en dit weekend veel aandacht voor muziek voor cello solo uit de laatste pakweg 100 jaar… 

Alex Cameron

De Australische Alex Cameron combineert tragische witte mannenalter-ego’s met uitgesproken toegankelijke crooner-muziek. Op zijn nieuwe album maakt ironie plaats voor kwetsbaarheid. Miami Memory is een ode aan zijn geliefde maar ook aan vrouwen in het algemeen. Want feministischer dan Alex Cameron zijn mannen zelden.M

  • Miami Memory
  • Divorce

Dramm La Berge Dramm

violiste Diamanda La Berge Dramm te gast, samen met haar ouders: gitarist en componist David Dramm en fluitiste en componist Anne La Berge. De familie La Berge Dramm heeft thuis ook altijd muziek gemaakt. Diamanda heeft met haar moeder opgetreden, en ook met haar vader; en incidenteel hebben ze ook als trio opgetreden. Afgelopen zomer presenteerden ze de triple-LP Modern Genetics, met solo-, duo- en triostukken, zowel eigen composities als bewerkingen van bestaande muziek, o.a. van The Velvet Underground maar ook van Henry Purcell.

Rum Buffalo

Het uit London afkomstige Rum Buffalo is begonnen als straatband. Inmiddels zijn de straten verruilt voor podia in binnen- en buitenland die ze met hun scheurende jazzy blues sound laten trillen.

zaterdag 5 oktober 23.00-24.00 uur

Aad van Nieuwkerk presenteert de klassieke late night show van Vrije Geluiden op de radio. Dramm-La Berge-Dramm! Morgen de live-opname op TV, vanavond een paar tracks van de triple-LP. En: aandacht voor de cello in de 20e eeuw.

zondag 6 oktober 23.00-24.00 uur

De klassieke late night show van Vrije Geluiden op de radio, gepresenteerd door Aad van Nieuwkerk. Nieuwe CD's, concerttips en bijzondere aandacht voor het cello-solo-repertoire ná de reusachtige Johann Sebastian Bach, met name in de afgelopen eeuw.