gids: 28 en 29 december

De allerlaatste Vrije Geluiden op televisie

zaterdag 28 december 9.00-9.45 uur NPO 1

Herhaling van 22 december. Hoogtepunten uit 30 jaar Vrije Geluiden en Reiziger in Muziek. Op 29 december komt er een einde aan Vrije Geluiden als televisieprogramma, daarmee komt er een einde aan een lange muziektraditie op de zondagochtend.

zondag 29 december 10.30-11.20 uur NPO1

Giovanca krijgt in de laatste uitzending van Vrije Geluiden op televisie collega Melchior Huurdeman aan haar zijde. Samen ontvangen zij in deze laatste televisie-uitzending vier gasten: de Nederlandse zangeres van Kaapverdische afkomst Dina Medina, operazangeres die alle gebruikelijke hokjes achter zich liet Tania Kross, componist, rietblazer en éminence grise Theo Loevendie, en dé jazzheld van ons land: Benjamin Herman

zaterdag 28 december 23.00-24.00 uur

Een terugblik op het muzikale jaar, met vooral aandacht voor November Music in Den Bosch. Met een gesprek met zangeres en koordirigent Elisabeth Blom; zij dirigeerde Cappella Breda tijdens November Music met muziek van o.a. Daan Manneke en Olivier Messiaen. Een uitvoerig interview met Elisabeth Blom over de muziek van Daan Manneke is te vinden op de website van Radio 4.

zondag 29 december 23.00-24.00 uur

Een ingetogen afsluiting van je weekend met nieuwe releases en een mooie live-opname van November Music 2019, in de Grote Zaal van de Verkadefabriek in Den Bosch: Tigran Hamasyan (piano) en Mathias Eick (trompet). Alles over November Music is natuurlijk te vinden op de website van het festival.