Young Vips: Rogier Telderman en Vincent Houdijk

Aad van Nieuwkerk ,

Donderdag 28 april spelen het Rogier Telderman Trio en Vinnie Vibes, van vibrafonist Vincent Houdijk, in TivoliVredenburg. Wij zijn er bij! Kom je ook?

Vibrafonist Vincent Houdijk en pianist Rogier Telderman zijn verkozen tot de Young VIPs van 2016. Sinds deze maand touren zij langs jazzclubs door het hele land. Houdijk met zijn kwintet VinnieVibes en Telderman met zijn trio. Onlangs waren ze ook te zien in Vrije Geluiden op NPO1. Kaartjes winnen voor hun concert in TivoliVredenburg? Lees gauw verder!

Al sinds 1997 kiezen programmeurs van de beste jazzclubs van ons land elk jaar de meest veelbelovende talenten uit, die ook hun eigen muziek componeren. Deze talenten mogen op tournee als Young VIPs. Na onder meer Reinier Baas, Joris Posthumus Quartet, Clemens van der Feen, Bram Stadhouders en Onno Govaert is het dit jaar de beurt aan vibrafonist Vincent Houdijk met zijn groep Vinnie Vibes en pianist/componist Rogier Telderman. 

Over Rogier Telderman schreef Rinus van der HeijdenDe kern van zíjn muziek is het uitpluizen van details, evenwicht zoeken tussen compositie en improvisatie en die elementen in een knap groepsspel samenbrengen en blootleggen.
En Hessel Fluitman schreef over Vincent Houdijk: Muziek die met de voeten op de grond staat. 

Donderdag 28 april staan de twee bands in de Cloud Nine in TivoliVredenburg in Utrecht. Vrije Geluiden is er bij en maakt opnamen voor NPO Soul & Jazz èn de Vrije Geluiden-website. Kom je ook? Of win jij de twee kaartjes die we hebben voor dat concert? Kan heel eenvoudig... Mail ons hoe het nieuwe album van VinnieVibes heet. Donderdag bepalen we de winnaar door te loten tussen de goede inzendingen. 

De line up: 

Vinnie Vibes:
Vincent Houdijk (vibrafoon)
Bart Wirtz (saxofoon)
Aron Raams (gitaar)
Sven Happel (bas)
Jamie Peet (drums)

Rogier Telderman Trio:
Rogier Telderman (piano)
Guus Bakker (contrabas)
Tuur Moens (drums)