Twee van de beste jazzmusici van Nederland, altviolist Oene van Geel en basgitarist Mark Haanstra, spelen onder de brug. Zaterdagavond in Tilburg.

De concertserie Sous Le Pont in Tilburg heeft een wel heel bijzondere lokatie voor een drie concerten deze zomer: publiek en artiesten varen even na zonsondergang met een 'moederschip' en een hele sleep roeibootjes naar het ongebruikte viaduct van de Meierijbaan. In de scheepjes zit het publiek en onder de brug wordt het concert gegeven, gevolgd door een relaxte terugvaart naar de Piushaven. Maximaal 75 toeschouwers passen in de bootje en onder de brug. Met een instapkaart heb je bovendien toegang tot - treffend - het museum voor hedendaagse kunst De Pont.

Altviolist en Boy Edgarprijswinnaar Oene van Geel hoorden we nog pas kort geleden in Vrije Geluiden met onder meer rietblazer Steven Kamperman en tubist Michel Godard, in Rasa. Mark Haanstra speelt de laatste jaren veel met saxofonist Yuri Honing en met de band Windkracht 7. Oene en Marc hebben al vaker samen gespeeld, luister maar eens naar wat ze op Soundcloud hebben staan:

Meer opnamen van Oene van Geel en Mark Haanstra vind je hier.