Een vertaler binnen een fictief meertalig parlement wordt door een politica in verleiding gebracht een vertaalfout te maken. De gevolgen van deze fout blijken minder onschuldig dan gedacht en de situatie loopt totaal uit de hand.

 Om de situatie te redden neemt de vertaler uiteindelijk zelf het woord, met alle gevolgen van dien. Dat is heel in het kort de plot van de opera All Rise!

De componist: Jan-Peter de Graaff​ (1992, leerling van Klaas ten Holt, doet nu zijn master in Den Haag bij Guus Janssen en Diderik Wagenaar).

De premiere van de opera: 17 juni aanstaande in De Nieuwe Regentes in Den Haag. Klik hier voor meer informatie.

De uitvoerenden: acht zangers (alumni en studenten in de laatste fase van hun studie) en orkestleden van het Koninklijk Conservatorium.

Het idee: politieke debat lijkt tegenwoordig niets meer te zijn dan een verzameling oneliners en statements, tegen de achtergrond van een collectief gevoel van onbehagen. Veel politieke leiders gedragen zich steeds meer als diva’s en bewegen zich voort in een groot spel van intriges en macht. Door met name televisie en online media worden politici en burgers tegen elkaar opgehitst en speelt het spektakel een steeds grotere rol dan de daadwerkelijke inhoud. Wat doet grote macht met mensen en kunnen zij deze macht wel aan?

De opera wordt geproduceerd door Stichting Wervelwind Muziektheater, in het leven geroepen door mensen die niet willen afwachten tot een productiehuis hen uitnodigt om iets te komen doen, maar die zelf aan de slag willen.