avontuurlijke muziek onder de sterrenhemel

Wie heimwee heeft naar het zomeravondevenement 'Jazz op het dak' van de VPRO (2003-2008) kan nu zijn hart ophalen bij 'On the Roof' op het dak van industrieel pand ‘Op Zeezand’ in Amsterdam-Noord.

Op een dag nam initiatiefnemer, organisator en muzikant Felix Hildenbrand een kijkje bij het bedrijf Deep BV gevestigd in het pand 'Op Zeezand', van zijn buurman Gideon Hein. Er worden onderzeekaarten gemaakt en op het dak is een atrium. 'Het zou zo mooi zijn als op het dak de sterren aangeraakt worden met muziek', mijmerden de heren. En hopla, het idee popte op om daar concerten te organiseren. Zo is On The Roof ontstaan. Dit jaar is de vijfde editie.

De concerten zijn verspreid over de zomermaanden. De eerste met Ramón Valle & Ana Carla Maza op 10 juni (zie foto) heb je misschien wel gemist. Maar vanavond speelt de jonge gitaarvirtuoos Reinier Baas spontane improvisaties samen met Jesse van Ruller (gitaar) en Joris Roelofs (basklarinet).

Iedere twee weken kun je verrassende artiesten verwachten. Klik hier voor de hele programmering. Het fijne is dat je er maar met 115 man in het publiek kan zitten, lekker intiem luisteren naar de beste jazz, world, impro onder de sterren. Joh, je hoeft deze zomer helemaal niet op vakantie!