Londense editie in Bimhuis met Salena Godden en Shabaka Hutchings

Woordkunstenaar Jeannine Valeriano nodigt dichters, schrijvers en musici uit voor gezamenlijke performances tijdens de Spoken Beat Night - die combineert dus jazz en spoken word. Donderdag 23 juni is de volgende, in het Bimhuis in Amsterdam. Gasten zijn de Britse auteur en poëet Salena Godden, onder meer bekend van het ska-punk-breakbeat duo SaltPeter; rietblazer Shabaka Hutchings, die we kennen van The Heliocentrics en Sons of Kehmet (eerder dit jaar tijdens Transition in TivoliVredenburg); en de jonge toetsenist Matteo Mijderwijk, die veel samenwerkt met andere disciplines. En natuurlijk is er ook donderdag weer live-animatie van ‘strip-jockeys’ Flo en Ckoe.

Salena Godden schrijft soms wrang, maar ook vol humor gedichten en verhalen. In 2014 publiceerde ze haar eerste roman Springfield Road, over het leven van een kind van een Ierse jazzmusicus en een Jamaicaanse gogo-danseres.

Bandleider, componist en rietblazer Shabaka Hutchings heeft roots in Barbados en beweegt zich in de Londense experimentele jazzscene, in bands als The Heliocentrics en Sons of Kemet. Als musicus rekt hij de grenzen van de Caribische muziek flink op.

Matteo Mijderwijk komt uit de Tilburgse pianistenstal met als belangrijkste leraren Jeroen van Vliet en Harmen Fraanje. In zijn huidige woonplaats Amsterdam werkt hij met dans, theater en film. Jeannine Valeriano is de initiatiefnemer van Spoken Beat Night. Zij is te zien op de Nederlandse en buitenlandse podia als zangeres en spoken word artiest. Verder treffen we in de Spoken Beat Night componist Maarten Ornstein (basklarinet en elektronica), Paul Pallesen (gitaar) en het duo Floor de Goede en Ckoe (cartoonjockeys). De volgende editie Spoken Beat Night vindt plaats op Schiermonnikoog, op zaterdag 30 juli met o.a. schrijver Yasmine Allas en trombonist Joost Buis.