Justin Kauflin

Aad van Nieuwkerk ,

Het trio van pianovirtuoos Justin Kauflin speelt in het Bimhuis. En jij kunt er bij zijn!

De jonge pianist Justin Kauflin maakt geen grappen. Luister maar. Zoals de ouwe Quincy Jones al zegt in het filmpje: om echt goed naar muziek te luisteren, sluiten we onze ogen. Justin Kauflin heeft zijn ogen al dicht. En hij kan horen.

En hij kan spelen. En die Jones, die zegt dat allemaal niet zomaar. Hij kan het weten want hij is een van Kauflin’s ontdekkers. Dat ontdekken deed hij samen met de in 2015 overleden grootheid Clark Terry, die de Justin lesgaf in het spelen met een jazz-ensemble. Justin Kauflin is 30 jaar, uitstekend ingevoerd in de jazz uit Amerika en Europa, minstens zo bekend met de gospel, en hij is stekeblind. Dat weerhield hem er niet van cum laude af te studeren als pianist in New Jersey. Ondertussen al volop meespelend in de band van trompettist Clark Terry. De huidige tour van Kauflin is één groot eerbetoon aan zijn leermeesters. Aan Quincy Jones, aan Clark Terry, aan Mulgrew Miller.

Binnenkort zenden we bij VPRO Vrije Geluiden op NPO Soul & Jazz een opname van het concert uit dat Kauflin met zijn trio aanstaande zaterdag 22 oktober 2016 in het Amsterdamse Bimhuis geeft. Maar je kunt er ook heen! We mogen namelijk kaarten weggeven voor het concert in het Bimhuis. Stuur ons een mailtje met een korte motivatie waarom je naar dit concert wilt en wieweet val je in de prijzen!