Maati Baani - de taal van de wereld

Sakti Khedoe ,

exceptioneel project met Skype als opnamestudio en muziek uit alle windstreken

Vorig jaar was de Indiase zangeres Nirali Kartik te gast bij VPRO Vrije Geluiden. Nirali is een expert in klassieke Indiase zang, en daarnaast onderdeel van de groep Maati Baani. 

Samen met haar echtgenoot Kartik Shah struint ze de wereld af op zoek naar nieuwe invloeden. Maati Baani betekent de taal van de wereld en dat is exact waar de band naar op zoek is.

Terwijl wij bezig waren met de opnames met Nirali in het Bimhuis, was Kartik bij het Rijksmuseum om met Bart De Kater (klarinet) en Jesse Faber (bass klarinet) een video op te nemen voor het lied Jao Piya. Een video met 18 verschillende musici uit: Amsterdam, Basel, Parijs, Ahemdabad, en New York. 

Nirali en Kartik brengen de verschillende muziekstijlen op een prachtige wijze bij elkaar. Het gevaar bij cross-over projecten is dat er een smakeloze brij ontstaat. Maar Maati Baani gaat met veel respect om met de muziek en creëert een werkelijke ‘taal van de wereld’ en maken unieke grenzeloze muziek

Tijdens het Holland India festival organiseert muziekplatform DesiYUP in de Haagse nieuwe kerk een concert van Maati Baani.
Op vrijdag 21 oktober gaan Nirali en Kartik wederom een muziekavontuur aan met Nederlandse, Indiase en Hindoestaanse musici.

De veelzijdigheid van Nirali en Kartik beleefde afgelopen augustus een mooi hoogtepunt. Ze coverden het Michael Jackson nummer 'Heal the World' met kinderen van over de hele wereld!