Thanasis Deligiannis: Alice

Aad van Nieuwkerk ,

artist in residence ontwikkelde experimentele performative installation

In de jaarlijkse Gaudeamus Muziekweek klinkt de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers uit de hele wereld. Waar kijken we naar uit? Alice, van muziekpionier Thanasis Deligiannis.

Componist en muziektheatermaker Thanasis Deligiannis (1983) is in 2017 en 2018 artist in residence bij Gaudeamus. Alice is wat hij noemt een performative installation: met vijf mensen tegelijk ga je een ruimte binnen die droom en werkelijkheid in beeld en geluid op een intrigerende manier door elkaar mengt. Alice is gemaakt door zijn eigen interdisciplinaire gezelschap I/O, met Roelof Pothuis (set & light design) en David Jonas (creative coding).

Als artist in residence wordt Thanasis door Gaudeamus begeleid in zijn ontwikkeling als componist en maker. Thanasis werd geboren in 1983 in Larisa, Griekenland en groeide op als percussionist in een familie van traditionele musici. In zijn tienerjaren studeerde hij compositie en muziektheater aan de Universiteit van Macedonia; later studeerde hij aan het Conservatorium van Amsterdam en was assistent artistiek directeur van het Nieuw Ensemble; hij is artistiek coördinator van de Atlas Academy en het Composers Festival Amsterdam. In 2014 richtte hij mede de interdisciplinaire groep I/O op. Hiernaast eerder werk van Deligiannis: Harpyia, uitgevoerd door Ensemble Genesis  olv Masato Suzuki.

Alice: onderdeel van Senses working overtime
8-9-10 september 2017, 20.15, Het Huis Utrecht
verschillende installaties en expositie, deels doorlopend te bezoeken, deels mee te maken door ter plaatse een ticket te kopen (o.b.v. beschikbaarheid)
 

Dit is een tip in een serie van 10 die Vrije Geluiden de komende week op deze website publiceert. Alle informatie over de Gaudeamus Muziekweek is te vinden op hun website.