Michael Chapman op Ramblin' Roots

Tom Klaassen ,

folklegende zaterdag te zien in TivoliVredenburg

Ga je dit weekend naar het Ramblin' Roots Festival in TivoliVredenburg? Goed idee! Een nóg beter idee is om dan zeker ook te gaan kijken naar Michael Chapman, 21.30 uur in de Hertz.

Al dik vijftig jaar draait zanger en gitarist Chapman mee op de internationale podia. Lang geleden, als woest bebaarde, jonge singer-songwriter, was hij erg populair in Nederland. Hij verkocht in de jaren zeventig hier veel platen en trad regelmatig op voor de radio. Daarna zakte de arme Michael steeds verder weg in het collectieve geheugen. Onterecht, want hij bleef al die jaren inventieve, originele en vooral ontzettend goed gespeelde folk maken. En ondertussen bleef zijn naam maar voorbijkomen in lijstjes van collega-musici die gevraagd werden naar hun invloeden of hun geheime tips. Dat zette allemaal geen zoden aan de dijk, dus de jonge en talentvolle gitarist Steve Gunn pakte het wat groter aan. Hij maakte gewoon een album met Chapman, toepasselijk 50 geheten. En hij ging met ‘m op toernee. Dat schoot lekker op, vooral omdat het album zo ambachtelijk en mooi in elkaar zit. Met dat vakmanschap van de 77-jarige zanger/gitarist maakt een nieuw publiek nu kennis. Gunn en Chapman werken momenteel aan een nieuwe plaat. Gelukkig maar.

Eind september was Michael Chapman bij Vrije Geluiden te zien op tv. Gemist? Bekijk hiernaast 'Sometimes You Just Drive'.

Ramblin' Roots 2017

Wanneer: Zaterdag 21 oktober 2017
Aanvang: 15.00 uur
Waar: TivoliVredenburg

Ramblin' Roots beleeft dit jaar de vierde editie. Tijdens het eendaagse festival is in heel TivoliVredenburg americana, blues, country en aanverwante muziek te horen. Met naast Chapman o.a. Jonny Lang, Ben Miller Band, The Sadies, Hackensaw Boys en Michelle David & The Gospel Sessions.
 

Tom Klaassen

'Ik hou van lekker fris, ik hou van lekker anders.'