Nacht van de Jazz

Aad van Nieuwkerk ,

viering van de jazz in heel Nederland

Dit weekend, 25 en 26 november 2017, vindt voor de derde keer de Nacht van de Jazz plaats in een hele serie jazzclubs verspreid over Nederland. De Officiële Nacht is van zaterdag op zondag, maar ook op vrijdagavond en zondag zijn er concerten die er bij horen. De Nacht van de Jazz is bedacht door de verenigde jazzpodia, die met dit jaarlijkse feest aandacht willen vragen voor hoe mooi en bijzonder de jazzmuziek is. Naast concerten zijn er ook films, literatuur, foto-exposities en jazz dj’s. Alles in het teken van de viering van de Jazz. Alle informatie over de programmering in de verschillende jazzclubs in ons land vind je hier: Nacht van de Jazz.....

Een paar persoonlijke highlights uit de programmering:

  • In LantarenVenster, Rotterdam: op vrijdag het Becca Stevens Trio en op zaterdag het Claudio Jr De Rosa Quartet.
  • In Paradox in Tilburg spelen op vrijdag Krupa & The Genes en op zaterdag het Enrico Rava Quartet.
  • In het Bimhuis in Amsterdam is op vrijdagavond Beats & Pieces te horen.
  • In TivoliVredenburg, Utrecht is een hele boel te beleven, met op vrijdagavond ruig werk van onder meer saxofonist Ken Vandermark en gitarist Jasper Stadhouders. Op zaterdag het Fred Hersch Trio en de Utrechtse Jazz Archipel met special guest Roosmarijn Tuenter; en op zondag gaan ze in Utrecht gewoon lekker door met het  Enrico Rava New 4tet.
  • In Nijmegen spelen op twee lokaties De Raad van Toezicht en het Maria Mendes Quintet.

Aad van Nieuwkerk

De schisma's die de jazz vroeger wel teisterden zijn gelukkig verdwenen. Gelukkig, want hoe leuk is het niet om allerlei verschillende soorten jazz tot je te nemen? Oud, nieuw, vormvast of volledig vrij!