Rewire Revisited

Charlie Crooijmans ,

buitenluchtsessies met artiesten op Rewire

Toen het Rewire festival op zondag om 13.00 aan zijn derde dag begon, was Vrije Geluiden al bezig in de moestuin van het Nutsgebouw in het hart van Den Haag om sessies op te nemen. Golden Retriever, Park Jiha en Laura Agnusdei. Het zijn stuk voor stuk prachtige sessies geworden, waarbij zeemeeuwen, ronkende motoren en andere stadsgeluiden een local touch aan de muziek geven.

Golden Retriever

Uit Portland in de VS komt het duo Golden Retriever: Matt Carlson en Jonathan Sielaff.  De combinatie van synthesizer en (versterkte) basklarinet is het uitgangspunt. In de tuin vloeide alles ineen tot een meditatieve reflectie op het cyclisch karakter van leven en natuur.

Luister naar Golden Retriever

Park Jiha

De Koreaanse Park Jiha, die we kennen van het duo [su:m], speelde een aantal liedjes op de piri, een dubbelriet, saenghwang (mondorgel) en vocals samen met basklarinet (of sax), vibrafoon en percussie.

Luister naar Park Jiha

Laura Agnusdei

Laura Agnusdei creëert geluidslandschappen waarvan de focus voortdurend wisselt van melodie naar textuur, en van vormvast naar geïmproviseerd. Ze vulde de tuin met wonderlijke klanken uit haar apparatuur terwijl ze speelde op haar sax.

Luister naar Laura Agnusdei