Topmuziek in een stadspark

Charlie Crooijmans ,

muzikale speeltuin in Haarlem voor jong en oud

Arp Frique & Family

Arp Frique is het muzikale vehikel van de muzikant, deejay en producer Niels Nieuborg. Deze Rotterdammer heeft zich verdiept in de veelkleurige, aanstekelijke muziek van zijn stad. Het resultaat is een dansbare cocktail van afrobeat, disco en funk. In onze Buiten Spelen sessie waren Ronald Snijders op fluit en de Kaapverdische zanger Americo Brito te gast.

The Venopian Solitude

De frontvrouw van The Venopian Solitude uit Maleisië is de gehoofddoekte Suiko Takahara alias Taka. Ze spelen een soort van elektronische popmuziek, een bijzondere mix van indie, hiphop, rock en traditionele Maleisische muziek. Taka zingt haar teksten in het Engels en in het Maleis. Ze zijn voor het eerst in Nederland!

Sabir Khan & Heiko Dijker

Sabir Khan is een meester op de sarangi, een strijkinstrument uit de klassieke Noord-Indiase muziektraditie. De sarangi heeft een prachtig klankenpallet waar je je helemaal in kan laten meevoeren. Zijn leermeester (en vader) is de legendarische Ustad Sultan Khan. Op het Houtfestival wordt Sabir Khan begeleid door de Nederlandse tablavirtuoos Heiko Dijker.