Sounds of Music Festival

Aad van Nieuwkerk ,

Festival in Groningen voor nieuwsgierige oren

In de overrompelende hoeveelheid prachtige festivals van het najaar mag Sounds of Music in Groningen (6 t/m 11 november) niet ongenoemd blijven. Een festival voor nieuwsgierige oren, noemen ze zichzelf, en als je het programma bekijkt dan zie je dat dat een heel adequate omschrijving is. Louter vernieuwende muziek, in concerten, lezingen, een luistercursus,  en een virtuele onderdompeling in de wereld van het orkest. Alle informatie is natuurlijk te vinden op de website van het festival, maar hier wil ik er één onderdeel uitlichten.

Donderdag 8 november schuift componist Boudewijn Tarenskeen aan tafel bij Rense Sinkgraven voor een lunch en een goed gesprek, in de bibliotheek. Het gesprek zal gaan over onder meer Psalm 151, de toonzetting die Tarenskeen maakte op teksten van onder meer Freek de Jonge, Hafid Bouazza en Willem Jan Otten. Het werk is op zondag 11 november om 16.30 te horen in de Lutherse Kerk in Groningen, door Cappella Amsterdam. Een dag eerder is Psalm 151 te horen in Den Bosch, tijdens November Music.

En oh ja, dat gesprek op de 8e wordt muzikaal omlijst door een eigen versie van Psalm 151 van ensemble Abandoned Ships, dat bestaat uit studenten van het Prins Claus Conservatorium olv Guy Wood.