Jasper van 't Hof

De Buma Boy Edgar Prijs, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek, is dit jaar toegekend aan pianist en componist Jasper van ’t Hof. Op deze door hemzelf samengestelde feestelijke concertavond krijgt hij het beroemde plastiek van Jan Wolkers uitgereikt.

Jasper van ‘t Hof (1947) is pianist en componist. Hij geniet bekendheid als virtuoos toetsenist en is een van de meest actieve jazzmusici van Europa. Zijn nieuwsgierigheid maakt hem tot toonaangevend vernieuwer in de Europese jazzscene, op (elektrische) piano, synthesizer en ook kerkorgel. Hij beperkt zich niet tot één stroming, maar speelt bebop, freejazz, groove jazz, jazzrock, fusion, pop en wereldmuziek. Meermaals werd hij door internationale jazztijdschriften uitgeroepen tot beste jazzpianist van Europa. Hij schreef meer dan 500 composities en bracht bijna 80 cd’s uit.

In verschillende combinaties traden de volgende artiesten op: Jasper van ’t Hof (synthesizers en piano), Aldo Romano (drums), Philip Catherine (gitaar), Tony Lakatos (saxofoon), Tineke Postma (alt saxofoon), Ilja Reijngoud (trombone), Paul van Kemenade (alt saxofoon), Dick de Graaf (tenor saxofoon), Pierre Courbois (drums), Stefan Lievestro (contrabas) en Jamie Peet (drums).