Vrije Geluiden Live: Becca Stevens (solo), Mamadou Diabaté & percussion Mania, Antonio Castrignanò

Woensdag 16 mei vanaf 19:30 Cloud 9 TivoliVredenburg: Becca Stevens (solo), Mamadou Diabaté & percussion Mania, Antonio Castrignanò

Op 16 mei vindt in TivoliVredenburg in Utrecht de 10e editie plaats van Vrije Geluiden Live. Drie totaal verschillende artiesten op één avond, die overdag in Utrecht zijn voor televisie-opnamen, en 's avonds in de sfeervolle en intieme setting van de Cloud Nine komen spelen.

In de 10e editie: balafón grootmeester Mamadou Diabaté en zijn percussion Mania, jazzzangeres/vocalist/ songwriter Becca Stevens, rock ‘n’ roll met een Keltische vibe van de Italiaanse zanger Antonio Castrignanò.

Kaartjes winnen? Mail ons (klik hier) met het goede antwoord op de vraag uit welke drie landen de artiesten die woensdag zullen optreden afkomstig zijn... en wieweet zijn die kaartjes voor jou!

Mamadou Diabaté & Percussion Mania

Componist en balafon-speler Mamadou Diabaté komt uit een traditionele Griot-familie van het Sambla-volk. Al vanaf zijn vijfde levensjaar speelt hij op de balafon. Mamadou kan met speciale technieken solo's spelen die de indruk wekken dat er drie balafonisten tegelijk aan het spelen zijn. Sinds 2001 heeft hij elf cd's uitgebracht. Zijn laatste cd Kanuya, bevat traditionele balafonmuziek van het Sambla-volk. Deze muziek vertaalt de Sambla-taal naar klanken. Musici, die deze taal niet spreken kunnen het niet spelen. Mamadou woont tegenwoordig in Wenen. In 2006 opende hij een school in Burkina Faso, waar momenteel 550 kinderen gratis onderwijs krijgen. Mamadou komt met zijn Percussion Mania.

Becca Stevens

De carrière van Becca Stevens (34, New York) nam de afgelopen jaren een enorme vlucht. De klassiek geschoolde zangeres toerde over de hele wereld en werkte samen met grote namen als Brad Mehldau, Esperanza Spalding, Ambrose Akinmusire en Snarky Puppy. Met haar nieuwste plaat Regina bewijst Stevens definitief dat ze tot de belangrijkste singer-songwriters van dit moment behoort. Op het album zijn ook Laura Mvula, Jacob Collier en David Crosby te horen. Op de Music Meeting is ze dt jaar artist-in-residence.

 

Antonio Castrignanò

Componist, zanger en acteur Antonio Castrignanò uit Salento in het zuiden van Italië behoort Castrignanò tot de vernieuwers de tarantella. Tarantella is opzwepende dansmuziek in zes-achtste die wordt aangedreven door virtuoos geroffel op de tamburello (tamboerijn). De traditie gaat terug tot lang vervlogen tijden. Heidense rituelen, trance en bezetenheid speelden daarbij een belangrijke rol. Voor Castrignanò is die traditie niet museaal maar springlevend, dus geeft hij er een eigentijdse draai aan met een stevige dosis rock en een keltische twist. Zijn nieuwste album, Fomenta (Ilenu de taranta), liet hij produceren door Mercan Dede. Ook Antonio staat met zijn groep op de Music Meeting.