Vrije Geluiden Live: Esinam, Shimon – The Robotic Marimba Player, The Old Ditch Riverhoppers

Woensdag 26 september vanaf 19:30 Cloud Nine TivoliVredenburg Utrecht

Op 26 september vindt in TivoliVredenburg te Utrecht de 11e editie plaats van Vrije Geluiden Live. Drie totaal verschillende artiesten op één avond, die overdag in Utrecht zijn voor televisie-opnamen, en 's avonds in de sfeervolle en intieme setting met publiek van de Cloud Nine komen spelen. Kom je ook?

Esinam

De Brusselse multi-instrumentaliste Esinam speelt een bijzondere solo-set, waarbij ze elektronische machines gebruikt om zichzelf om te vormen tot een 'one-woman-band'. Ze componeert en voert haar eigen muziek uit met fluit, percussie, zang en zowel traditionele als moderne instrumenten. Met deze nieuwe manier om verschillende stijlen te mixen, creëert ze nieuwe kleuren en verheft ze haar muzikale universum.

Shimon – The Robotic Marimba Player

Kunnen robots en computers muziek maken zoals mensen dat doen? Gil Weinberg, hoogleraar Music Technology aan het Georgia Institute of Technology en directeur van het Georgia Tech Center for Music Technology, ontwikkelde een musicerende robot die in staat is te reageren op het spel van andere muzikanten. Vanavond speelt zijn robot live met ‘echte’ muzikanten om te tonen waartoe het in staat is. Trompettist Gerben Klein Willink, drummer Mees Siderius en trombonist Jeroen Verberne spelen mee.

The Old Ditch Riverhoppers

Old time bluegrass noemen ze het zelf: de cowboymuziek van The Old Ditch Riverhoppers. Typisch Amerikaanse muziek zou je zeggen, maar de band komt gewoon uit Utrecht. Nummers van bluegrass-beroemdheden, maar ook nieuwe eigen nummers hebben ze op het repertoire. Frontman Jabe Piter Faber (zang, banjo, gitaar) wordt omringd door Maurits Mekenkamp (zang, mandoline, viool), Franke Kooistra (zang, contrabas) en Martijn Koetsier (gitaar, dobro).