Vrije Geluiden Live: Jowee Omicil, Oscar Jerome, Anna Fedorova

woensdag 24 oktober vanaf 19:30 Cloud Nine TivoliVredenburg Utrecht

Op 24 oktober vindt in TivoliVredenburg te Utrecht de 12e editie plaats van Vrije Geluiden Live. Drie totaal verschillende artiesten op één avond, die overdag in Utrecht zijn voor televisie-opnamen, en 's avonds in de sfeervolle en intieme setting met publiek van de Cloud Nine komen spelen. Kom je ook?

Anna Fedorova

Pianiste Anna Fedorova werd geboren in Oekraine in 1990. Ze groeide op in een muzikale omgeving, zowel vader en moeder zijn pianist. Met 4 jaar zat ze achter de piano en ruim een jaar later trad ze al op. Anna werd verder gevormd aan het befaamde Lysenko Instituut in Kiev. Ze woont al enige tijd in Amsterdam. Waarom Amsterdam? De liefde. Een aantal jaar geleden ontmoette ze tijdens een festival in Brazilië haar vriend, bassist van het KCO. De Cd Four Fantasies is net uit bij het label Channel Classics, haar debuut op dit label. Anna Fedorova is een talentvolle, flexibele pianiste die open staat voor avontuur en een heldere en secure lezing kan geven van het ijzeren repertoire. Ze ziet zichzelf als een ambassadeur van de klassieke muziek. In die zin heeft ze al naam gemaakt door haar uitvoering van Rachmaninov’s 2e pianoconcert vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. De beelden werden op YouTube al meer dan 18 miljoen keer bekeken.

Jowee Omicil

Multi-instrumentalist, componist en producer Jowee Omicil is een globetrotter. Zijn roots liggen in Haiti, hij is geboren in Montreal, woont in Parijs en trekt vaak naar New York. In zijn toegankelijke jazzmuziek hoor je zijn brede muzikale perspectief samenkomen: er klinkt naast een Afro-Haitaanse ondertoon ook stevige scheuten van gospel, soul, hiphop en folk. Daarnaast hoor je de invloed die de jazzmeesters op hem hebben gehad; van Charlie Parker tot Ornette Coleman.

Oscar Jerome

Zanger, gitarist en componist Oscar Jerome uit de Londense jazzscene, laat je een coole jazzsound horen die doordrenkt is met soul en hiphop. Hij speelde op de belangrijkste podia in Engeland, en nu is hij bij Vrije Geluiden (ook bij Vrije Geluiden Live op woensdag 24 oktober!). In zijn solo-projecten laat hij alle invloeden horen die hem gevormd hebben: Gil Scott-Heron, George Benson, The Clash, Ali Farka Toure. Politiek engagement, spiritualiteit in de muziek en de ervaringen die het gewone leven biedt zijn inspiratiebronnen voor zijn songs.