Vrije Geluiden Live: Jasper van 't Hof, Sofie Winterson, Doris Hochscheid & Frans van Ruth

woensdag 21 november vanaf 19:30 Cloud Nine TivoliVredenburg Utrecht

Op 21 november vond in TivoliVredenburg te Utrecht de 13e editie plaats van Vrije Geluiden Live. Drie totaal verschillende artiesten op één avond, die overdag in Utrecht zijn voor televisie-opnamen, en 's avonds in de sfeervolle en intieme setting met publiek van de Cloud Nine komen spelen. Hiernaast de opname van Doris Hochscheid en Frans van Ruth, die de Sonate in d van Hendrik Witte speelden.

Jasper van 't Hof

Virtuoos toetsenist Jasper van 't Hof (1947) is een van de meest actieve jazzmusici van Europa. Gedreven door niet aflatende muzikale nieuwsgierigheid is Van 't Hof al decennialang vernieuwend èn toonaangevend in de Europese jazz. Hij beperkte zich nooit tot één genre, maar speelt net zo makkelijk bebop als freejazz, groove-jazz, jazzrock, fusion, pop of wereldmuziek. Meer dan eens werd hij in de pers uitgeroepen tot de beste jazzpianist van Europa, met ook nog eens meer dan vijfhonderd composities op zijn naam en een discografie van zowat 80 albums. 

Sofie Winterson

Singer-songwriter Sofie Winterson staat bij de burgerlijke stand van de hoofdstad ingeschreven als Sofie van Dijck. The Souldiers heette de soul- en funkband waarin ze met haar zus Cato en haar broer Joost zong, en waarmee ze internationaal optrad. Inmiddels zijn we diverse releases onder haar eigen naam verder, en heeft ze, twee jaar terug alweer, ook kunnen deelnemen aan de Red Bull Music Academy class of ’16 in Montreal, Canada - waar Sofie les kreeg van niemand minder dan Iggy Pop. Dit jaar verscheen het tweede album van Sofie Winterson ‘Sophia Electric’ op Excelsior Recordings. Woensdag 21 november gaan we haar zien met haar band op het podium van de Cloud Nine!

 

Doris Hochscheid en Frans van Ruth

Celliste Doris Hochscheid en pianist Frans van Ruth brengen de CD-serie Dutch Cello Sonatas uit, en onlangs verscheen het achtste, en laatste, album in die serie, met met daarop werken van Hendrik Witte en Wouter Hutschenruyter. Met hun Stichting Cellosonate Nederland zijn Doris en Frans ook initiatiefnemer van een volledige online catalogus van de Nederlandse muziek voor cello en piano. Het duo programmeert minstens één Nederlandse compositie per concert en startte een educatieve concertserie aan het Conservatorium van Amsterdam, waarin zij samen met masterstudenten Nederlandse kamermuziek spelen. De uitgaven in hun cd-project Dutch Cello Sonatas kregen lovende kritieken en werden meermaals onderscheiden.