Vrije Geluiden Live: Rohey, Chris Pureka, Michael Chapman en Electric Quartertone Guitar

Rohey, Chris Pureka, Michael Chapman en Electric Quartertone Guitar

Vrije Geluiden Live op woensdag 20 september om 20.00 uur in TivoliVredenburg had op het programma: Rohey, Chris Pureka, Michael Chapman en het Electric Quartertone Guitar Trio. Vrije Geluiden Live is een concertavond geprogrammeerd rondom de artiesten die eerder die dag opnames voor de tv-uitzending maakten. ’s Avonds krijg je dus de kans dezelfde veelheid aan muzikale variatie van de tv-uitzendingen ook live mee te maken.

De artiesten van deze editie

De Noorse band Rohey bracht dit jaar haar debuutalbum A Million Things uit en ze mogen meteen Jamie Collum en Gilles Peterson tot hun fans rekenen. Het album staat vol sterke en energieke nu-soul-nummers, met een gezonde dosis jazz en funk, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor de krachtige zang van Rohey Taalah. 

De Britse singer-songwriter Michael Chapman is niets minder dan een folkicoon. In de jaren zestig maakte hij al furore in de Britse folkscene. Hij is nu meer dan vijftig jaar actief, een feit dat hij eerde met de titel van zijn nieuwste album, 50, dat hij opnam in samenwerking met Steve Gunn. Het staat vol met nieuwe nummers én herinterpretaties van zijn oude werk. 

Het stemgeluid van folkzangeres Chris Pureka wordt wel vergeleken met dat van Patty Griffin, Mary Gauthier en Gillian Welch. Wij horen vooral eigen, bezielde en diep persoonlijke muziek op het vorig jaar verschenen album Back In The Ring, een verwijzing naar absentie door een writer's block.

Electric Quartertone Guitar is een project van de Nederlandse gitarist Jan Wouter Oostenrijk. Voor dit project liet Oostenrijk extra frets op zijn elektrische gitaar zetten, waardoor hij nu ook kwarttonen kan spelen die normaal alleen uit traditionele Arabische instrumenten komen. Een bijzondere ervaring! Vanavond speelt Oostenrijk samen met Marco van den Akker (fretloze bas) en Tuur Moens (drums) een voorproefje op het te verschijnen album.