Vrije Geluiden Live 5

, Iddo Havinga

Vrije Geluiden Live 5

Iddo Havinga ,

Beleef Vrije Geluiden live op woensdag 18 oktober in TivoliVredenburg: Camilla Blue
Paolo Angeli, Nora Fischer & Ragazze Quartet: The Secret Diary of Nora Plain

De volgende Vrije Geluiden Live is op woensdag 18 oktober en start om 20:00 uur in TivoliVredenburg. Op het programma:
The Secret Diary of Nora Plain door Nora Fischer & Ragazze Quartet met teksten geschreven door Lucky Fonz III en muziek door Morris Kliphuis
Camilla Blue is een project van Joyce Deijnen, die de nummers schrijft, zingt, speelt en de band leidt. Joyce presenteert het album met een 9-koppige band met twee backing vocalisten, twee blazers, gitarist, bassist, drummer en toetsenist.
Paolo Angeli speelt op een bijzondere Sardinische geprepareerde gitaar, waarbij zijn snaarinstrument wordt aangevuld met o.a. pedalen, hamers en veren. Zijn muziek is een combinatie van hedendaagse improvisaties en traditionele Sardinische stukken.. 

Wanneer: woensdag 18 oktober, 20.00 uur.
Waar: Cloud Nine, TivoliVredenburg

De artiesten van deze editie

Camilla Blue

De 23-jarige zangeres Joyce Deijnen uit Lithoijen koos voor haar band een bijzondere artiestennaam: Camilla Blue. Haar debuutalbum verschijnt dit najaar: Blue. De CD werd opgenomen in met haar 10-koppige band in een studio van Kytopia in Utrecht. Wat je in haar muziek hoort is een romantische maar ook theatrale vrijheid. Bluesy popsongs met een jazzy inslag, gezongen op een authentieke, geheel eigen manier. En niet te vergeten: het klinkt analoog, warm, oprecht, als zichzelf. Dat analoge wil Camilla Blue ook doortrekken naar andere aspecten van haar artistieke karakteristieken: het artwork van het album, maar ook het feit dat ze altijd met een èchte piano of vleugel optreedt, en niet met een digitale stagepiano.

Paulo Angeli

Paolo Angeli komt uit Sardinië en hij bespeelt een Sardijnse gitaar die een metamorfose heeft ondergaan. Angeli heeft het instrument namelijk omgebouwd tot een soort draagbaar orkest met allerlei frutsels en spielerei waar hij ongelimiteerde klanken uit kan halen. Zijn muziek is een fraaie combinatie van folklore en vernieuwing, van eigen composities en traditionele songs. Gitaarspelend en met zijn eigenzinnige, enigszins nasale zangstem roept hij een sfeer op die tegelijk dromerig en meeslepend is. Vrije Geluiden interviewde Paolo Angeli al eerder, een aantal jaren geleden, bij de vorige gelegenheid dat hij in Nederland was. Nu speelt hij voor Vrije Geluiden op NPO 1 èn tijdens Vrije Geluiden Live op 18 oktober in TivoliVredenburg in Utrecht.

The Secret Diary of Nora Plain

The Secret Diary of Nora Plain door Nora Fischer & Ragazze Quartet met teksten geschreven door Lucky Fonz III en muziek door Morris Kliphuis. 11 november verschijnt het album op Excelsior, maar verwacht tijdens Vrije Geluiden Live alvast een sneak peek!