Vrije Geluiden Live: Camilla Blue, Paolo Angeli, Nora Fischer & Ragazze Quartet

Camilla Blue, Paolo Angeli, Nora Fischer & Ragazze Quartet

Vrije Geluiden Live

Op 18 oktober 2017 vond in TivoliVredenburg in Utrecht de 5e editie plaat van Vrije Geluiden Live: drie totaal verschillende artiesten op één avond. Overdag waren ze in Utrecht voor televisie-opnamen, 's avonds traden ze op voor publiek.

Paolo Angeli komt uit Sardinië en hij bespeelt een Sardijnse gitaar die een metamorfose heeft ondergaan. Angeli heeft het instrument namelijk omgebouwd tot een soort draagbaar orkest met allerlei frutsels en spielerei waar hij ongelimiteerde klanken uit kan halen: hamertjes die met voetpedalen worden bediend, extra snaren, en ronddraaiende veertjes om drones te laten klinken. Zijn muziek is een fraaie combinatie van folklore en vernieuwing, van eigen composities en traditionele songs. Gitaarspelend en met zijn eigenzinnige, enigszins nasale zangstem roept hij een sfeer op die tegelijk dromerig en meeslepend is.

De 23-jarige zangeres Joyce Deijnen uit Lithoijen koos voor haar band een bijzondere artiestennaam: Camilla Blue. Haar debuutalbum Blue is dit najaar verschenen. De CD werd met haar 10-koppige band opgenomen in een studio van Kytopia in Utrecht. Wat je in haar muziek hoort is een romantische maar ook theatrale vrijheid. Bluesy popsongs met een jazzy inslag, gezongen op een eigenzinnige manier. En niet te vergeten: het klinkt analoog, warm, oprecht, als zichzelf. Niet voor niets treedt ze altijd met een èchte piano of vleugel op, en niet met een digitale stagepiano.

The Secret Diary of Nora Plain door Nora Fischer, het Ragazze Quartet en slagwerker Remco Menting, met teksten geschreven door Lucky Fonz III en muziek door Morris Kliphuis. Op 11 november is het album op het label  Excelsior verschenen. Tijdens Vrije Geluiden Live kregen we alvast een voorproefje in de vorm van vier bijzondere songs. Het gezelschap ging aansluitend op tournee door heel Nederland en speelde bijvoorbeeld ook op November Music in Den Bosch.