Vrije Geluiden Live: Tamala, Colin Vallon Trio en Dorantes

Tamala, Colin Vallon Trio en Dorantes

Vrije Geluiden Live

De zesde editie van Vrije Geluiden Live in TivoliVredenburg in Utrecht, op 15 november 2017, bood drie totaal verschillende artiesten op één avond. Overdag in Utrecht voor televisie-opnamen, 's avonds voor publiek.

Colin Vallon Trio

Colin Vallon is een Zwitserse jazzpianist die lyriek en ritme op geniale wijze weet te verbinden tot vernieuwende, soms licht schurende maar ook vaak wonderschone jazz. Een nieuwe dimensie in het pianotrio-repertoire. Het trio was inmiddels ook te zien in Vrije Geluiden op NPO 1, en presenteerde nieuw werk van het op ECM Records verschenen album Danse.

Tamala

Mola Sylla (zang, kleine percussie), Bao Sissoko (kora) en Wouter Vandenabeele (viool) vonden elkaar in het trio Tamala - ‘reizigers’. De chemie tussen de drie musici beperkt zich niet tot hun spel, maar herken je ook in gedeeld idealisme: ze steunen een schooltje in Senegal. Mola Sylla is één van de grote zangers binnen de traditie van de Senegalese griotten. Met zijn speciale stem-timbre betovert hij de luisteraar. Bao Sissoko is een virtuoos op de kora, ook afkomstig uit een familie van griotten. Zijn spel is soms fijn en breekbaar, soms energiek en rauw. Wouter Vandenabeele is een uiterst veelzijdig violist, en vormt de perfecte brug in het trio. Muziek die recht uit het hart komt.

Dorantes

Dorantes is het duo van pianist David Peña Dorantes en slagwerker Javier Ruibal. De twee spelen flamenco op een manier die je zelden of nooit ziet en hoort: piano en slagwerk. Met vuur, passie, ongekende virtuositeit en opzwepende ritmes.