Vrije Geluiden Live: Maeve Gilchrist, Kapok en Miroca Paris

Maeve Gilchrist, Kapok en Miroca Paris

Vrije Geluiden Live

Op 24 januari 2018 vond in TivoliVredenburg in Utrecht de 8e editie plaats van Vrije Geluiden Live. Drie totaal verschillende artiesten op één avond, die overdag in Utrecht zijn voor televisie-opnamen, en 's avonds in de sfeervolle en intieme setting van de Cloud Nine komen spelen.

Maeve Gilchrist

Harpiste Maeve Gilchrist speelt op Gaelic Harp. Ze is Schots en staat met beide benen in de muziektradities van de Britse eilanden. Tegelijkertijd breidt ze het repertoire voor de (gaelic) harp actief uit. Ze heeft een paar platen uitgebracht, woont en geeft les in New York, en maakt deel uit van de jury (voorselectie) van het Dutch Harp Festival van Remy van Kesteren.

Kapok

Het avontuurlijke jazztrio Kapok volgen we al een aantal jaar. Op 16 februari komt er een album waarop Kapok een totaal nieuwe koers is ingeslagen, met een andere werkwijze, sound en instrumentarium. Morris Kliphuis - hoorn, Timon Koomen - gitaar, Remco Menting - percussie. Vanavond vast een voorproefje. 

Miroca Paris

De Kaapverdiaanse muzikant Miroca Paris was twaalf jaar lang percussionist in de band van Cesária Évora en speelde met onder meer Angélique Kidjo, Bana, Sara Tavares en Tito Paris. In 2017 verscheen zijn eerste soloalbum D’Alma.