Vrije Geluiden Live: Vernon Chatlein, Koeniverse3 feat. Joris Roelofs en Trio Bruinsma.Baas.Verhage

Vernon Chatlein, Koeniverse3 feat. Joris Roelofs en Trio Bruinsma.Baas.Verhage

Op 21 maart 2018 vindt in TivoliVredenburg in Utrecht de 9e editie plaats van Vrije Geluiden Live. Drie totaal verschillende artiesten op één avond, die overdag in Utrecht zijn voor televisie-opnamen, en 's avonds in de sfeervolle en intieme setting van de Cloud Nine komen spelen.

Op de line-up voor deze editie: Vernon Chatlein, Koeniverse3 en Trio Bruinsma.Baas.Verhage.

luister hier naar de optredens!

Vernon Chatlein

Voor de uit Curaçao afkomstige percussionist en componist Vernon Chatlein was de plaat Live at the Village Gate van Tito Puente uit 1993 een keerpunt in zijn leven. Gestimuleerd door zijn vader nam hij les in percussie. Hij woonde twee jaar in Cuba, waar hij de batá leerde bespelen, een trommel die gebruikt wordt voor ceremonieën van de Afro-Cubaanse santería-religie. In 2009 verhuisde Vernon naar Nederland omdat hij lessen wilde volgen bij een van de grondleggers van de Curaçaose jazz: pianist Randal Corsen. In zijn voetsporen nam Vernon zijn debuutalbum Peace, Love & Music op, met daarop typische Curaçaose ritmes. De plaat is een ode aan drie keer 'thuis': Curaçao, zijn eerste thuis, Cuba (tweede thuis) en Amsterdam (het huidige), maar ook aan jazz en de grondleggers van Latin jazz (Tito Puente, Dizzy Gillespie, Chano Pozo). Vernon is ook bekend van de band KOFFIE, Vanta en Orkater.

Koeniverse3 feat. Joris Roelofs

Pianist Koen Schalkwijk heeft zijn piano verruild voor een Wurlitzer, de elektro-mechanische piano ontwikkeld begin jaren zestig. Tijdens zijn studie in Philadelphia kwam hij in aanraking met de 'Wurli': in de kelder van een vriend zag Koen er eentje staan en hij was gelijk verknocht aan de donkere, mysterieuze klanken van het instrument. De Wurlitzer is te horen bij artiesten als The Beach Boys, Ray Charles, Queen en Pink Floyd, maar in de jazz zie je de Wurlitzer niet veel.

Schalkwijk speelt vanavond met zijn trio Koeniverse3, met Jamie Peet op drums en Alessandro Fongaro op contrabas. Joris Roelofs vult het trio aan op basklarinet.

Trio Bruinsma.Baas.Verhage

Impressionistische klankwerelden en venijnige improvisaties, composities van de heren Ravel en Bach en eigen brouwsels uit eigen huis, het komt allemaal voorbij bij Trio Bruinsma.Baas.Verhage: een eigenzinnige combinatie van cello (Geneviève Verhage), jazzgitaar (Reinier Baas) en viool (Jeffrey Bruinsma).