over Vrije Geluiden

VPRO Vrije Geluiden staat voor muziekavontuur. Met muziek van over de hele wereld: van jazz, improvisatie, nieuwe of oude muziek tot klassieke en volksmuziek.

Presentator Aad van Nieuwkerk verkent elke zaterdag en zondag tussen 23.00 en 24.00 uur de grenzen van de klassieke muziek op NPO Radio 4. Op vpro.nl/vrijegeluiden zijn alle afleveringen terug te zien en te horen, naast een wekelijkse vooruitblik op de programma's van het eerstvolgend weekend.

Van 2001 tot en met 2019 verscheen Vrije Geluiden ook op televisie, iedere zondagochtend op NPO 1. Daarin ontvingen Hans Flupsen (2001-2009), Melchior Huurdeman (2009-2016) en Giovanca (2016-2019) uiteenlopende musici uit alle delen van de wereld, waaronder beroemdheden als Marcus Miller, Paul Lewis, Stanley Clarke, Rosenberg Trio, Philip Glass, Ibrahim Maalouf, Jaap van Zweden en vele anderen. Ook de afleveringen van dit programma zijn op deze site terug te vinden.

colofon

Redactie: Melchior Huurdeman, Sakti Khedoe, Aad van Nieuwkerk
Presentatie NPO Radio 4: Aad van Nieuwkerk
Productie: Eva van Meerten
Regie: Reinier Bruijne

adresgegevens

VPRO Vrije Geluiden
postbus 11
1200 JC Hilversum

Heeft u suggesties voor het programma? Schroom niet, mail ons.

social media

maak kennis met de redactie...

Aad van Nieuwkerk

De mooiste muziek werd al eeuwen vóór Bach gemaakt door de componisten van de Ars Nova, rond 1300. Daarna is er nog zó veel moois bijgekomen... en er komt elke dag nog meer moois bij.... Doolhof van schoonheid en ontroering!

Melchior Huurdeman

Melchior is van oorsprong pianist, maar al vele jaren is hij betrokken bij het tv-programma Vrije Geluiden. Zijn liefde voor de piano echter is nooit minder geworden.

Sakti Khedoe

'Wat is nou goede muziek? Ik werk sinds 2008 voor Vrije Geluiden en kan daar nog geen antwoord op geven. Ben er inmiddels wel achter dat mooie muziek altijd een mooi verhaalt vertelt.'

Reinier Bruijne

Grandbrothers op Great Wide Open, Radiohead op Best Kept Secret of Michael Chapman in de Vrije Geluiden? Als er maar uit volle overtuiging gemusiceerd wordt. En dát in beeld mogen brengen met een gepassioneerde crew!