over

over

VPRO Vrije Geluiden staat voor muziekavontuur. Met muziek van over de hele wereld van jazz, improvisatie, nieuwe of oude muziek tot klassieke en volksmuziek.

Het programma bestaat sinds 1989 (met Reiziger in Muziek als voorloper) en ontving sindsdien verschillende beroemdheden: Marcus Miller, Paul Lewis, Stanley Clarke, Rosenberg Trio, Philip Glass, Ibrahim Maalouf, Jaap van Zweden en vele anderen. Elke zondagochtend op NPO1 om 10.30 uur ontvangt Giovanca in TivoliVredenburg in Utrecht uiteenlopende musici uit alle delen van de wereld. 

Naast het wekelijkse televisieprogramma is VPRO Vrije Geluiden ook te horen op de radio: op NPO Radio 4 verkent presentator Tom Klaassen elke zaterdag en zondag tussen 23.00 en 24.00 uur de grenzen van de klassieke muziek. Tom Klaassen presenteert ook op zaterdagavond tussen 21.00 en 23.00 uur Vrije Geluiden op het digitale themakanaal NPO Radio 2 Soul & Jazz.

VPRO Vrije geluiden is elke zondagochtend om 10.30 te zien op NPO 1 met Giovanca. Op NPO Radio 4 verkent presentator Tom Klaassen elke zaterdag en zondag tussen 23.00 en 24.00 uur de grenzen van de klassieke muziek. Diezelfde Tom Klaassen presenteert ook op zaterdagavond tussen 21.00 en 23.00 uur Vrije Geluiden op het digitale themakanaal NPO Radio 2 Soul & Jazz. 

Op de VPRO Vrije Geluiden website zijn alle afleveringen terug te zien en te horen. Daarnaast plaatst de redactie extra video's, concertopnamen, tips, albumreleases en interviews. 

VPRO Vrije Geluiden Redactie

Presentatie: Giovanca (NPO1), Tom Klaassen (NPO Radio4 & NPO Soul&Jazz)
Redactie: Nel Koopman, Sakti Khedoe, Maarten van Heuven
Webredactie: Charlie Crooijmans, Iddo Havinga
Productie: Barbara Duives (TV), Eva van Meerten (Radio)
Regie: Peter Blom
Eindredactie: Melchior Huurdeman (TV), Aad van Nieuwkerk (Radio)

Heeft u suggesties voor het programma? Schroom niet, mail ons: Email
adresgegevens:
VPRO Vrije Geluiden
postbus 11
1200 JC Hilversum