over

over

VPRO Vrije Geluiden staat voor muziekavontuur. Met muziek van over de hele wereld van jazz, improvisatie, nieuwe of oude muziek tot klassieke en volksmuziek.

Over VPRO Vrije Geluiden

Het programma bestaat sinds 1989 (met Reiziger in Muziek als voorloper) en ontving sindsdien verschillende beroemdheden: Marcus Miller, Paul Lewis, Stanley Clarke, Rosenberg Trio, Philip Glass, Ibrahim Maalouf, Jaap van Zweden en vele anderen.

Naast het wekelijkse televisieprogramma is VPRO Vrije Geluiden ook te horen op de radio: op NPO Radio 4 verkent presentator Tom Klaassen elke zaterdag en zondag tussen 23.00 en 24.00 uur de grenzen van de klassieke muziek. Tom Klaassen presenteert ook op zaterdagavond tussen 21.00 en 23.00 uur Vrije Geluiden op het digitale themakanaal NPO Radio 2 Soul & Jazz.

VPRO Vrije geluiden is elke zondagochtend om 10.30 te zien op NPO 1 met Giovanca. Op NPO Radio 4 verkent presentator Tom Klaassen elke zaterdag en zondag tussen 23.00 en 24.00 uur de grenzen van de klassieke muziek. Diezelfde Tom Klaassen presenteert ook op zaterdagavond tussen 21.00 en 23.00 uur Vrije Geluiden op het digitale themakanaal NPO Soul & Jazz (dat kanaal vind je overigens hier). 

Op de VPRO Vrije Geluiden website zijn alle uitzendingen terug te zien en te horen. Daarnaast plaatst de redactie extra video's, concertopnamen, tips, albumreleases en interviews. 

VPRO Vrije Geluiden Redactie

Presentatie: Giovanca (NPO1), Tom Klaassen (NPO Radio4 & NPO Soul&Jazz)
Redactie: Nel Koopman, Sakti Khedoe, Maarten van Heuven
Webredactie: Charlie Crooijmans
Productie: Barbara Duives (TV), Eva van Meerten (Radio)
Eindredactie: Melchior Huurdeman (TV), Aad van Nieuwkerk (Radio)

Panelen in het decor: Hens
Foto's op de Website: Sanne Schouwink en Cindy Heijnen

Heeft u suggusties voor het programma? Schroom niet, mail ons: Email

VPRO Vrije Geluiden
postbus 11
1200 JC Hilversum