steun vpro

De culinaire ziel van Nederland, over brood en aardappelen, 11.12

De culinaire ziel van Nederland, over brood en aardappelen, 11.12

U bent wat u eet. Zoiets geldt voor Dik Trom, voor Hollebolle Gijs en voor Maarten ’t Hart. Maar geldt zoiets ook voor een heel volk? Wij waren aardappel-, pastinaak- en boerenkooleters. Maar wat zeggen onze culinaire afwijkingen over onze volksaard?Buurlandgenoot uit België, Eddie Niesten, schreef ‘De culinaire ziel van Nederland. Aan tafel met boeren, burgers, kooplui en zeevaarders.’, en is te gast.

Dit fragment is onderdeel van

OVT

Deze week in OVT o.a. een gesprek met Hubert Smeets over de Russen, Trump en kompromat, Peter Brusse blikt terug op het leven van de Britse Clare Hollingworth, Twan Geurts bespreekt zijn biografie over de Nederlandse paus 'Adrianus van Utrecht', Eddie Niesten over zijn boek ‘Aan tafel met boeren, burgers, kooplui en zeevaarders. De culinaire ziel van Nederland’ en in Het Spoor Terug de Apollo 1, deel 2.