Frank Fox: muziek.
Er zijn 6 films gevonden.

Königin einer Nacht

1951 | Muziek

Duitsland 1951. Muziek van Kurt Hoffmann. Met o.a. Ilse Werner, Hans Holt, Georg Thomalla, Jeanette Schultze en Ethel Reschke.

Een hertog wordt geacht een hem onbekende prinses te trouwen maar voelt daar niet veel voor, totdat blijkt dat hij het goed met haar kan vinden. Een nauwelijks boeiende verfilming van de gelijknamige operette van Will Meisel. Het scenario is van Just Scheu, Ernst Nebuth en Hanns Helmut Fischer. Het camerawerk is van Bruno Stephan.

Johannes und die 13 Schönheitsköniginnen

1951 | Muziek, Komedie, Musical

Duitsland 1951. Muziek van Alfred Stöger. Met o.a. Sonja Ziemann, Rudolf Prack, Hans Richter, Grethe Weiser en Walter Müller.

Een niemendalletje over hoofdredacteur Prack, die de oplage van 'Weltmagazin' wil stimuleren met miss-verkiezingen in Nice tijdens het carnaval. Als ze met de trein het operettestaatje Candorra doorgaan, koppelt kolonel Breuer de wagon af om de dames het hof te maken. Simonis is Miss Holland en Lingen Miss Spanje, die elkaar de loef proberen af te steken om de gunst van Prack, terwijl hij Ziemans vriendin is. Weinig grappen en veel geleuter. Scenario van B.E. Lüthge. Camerawerk van Kurt Schulz.

Schwarzwaldmädel

1950 | Muziek, Drama, Komedie

Duitsland 1950. Muziek van Hans Deppe. Met o.a. Sonja Ziemann, Rudolf Prack, Paul Hörbiger, Fritz Kampers en Lucie Englisch.

Nieuwe versie in kleur van de succes operette-film uit 1933, waarin een student verliefd wordt op de dochter van de kapelmeester. Scenario van Bobby E. Lüthge. Camerawerk van Kurt Schulz.

Spiegel des Lebens

1938 | Drama

Duitsland 1938. Drama van Géza von Bolváry. Met o.a. Paula Wessely, Attila Hörbiger, Peter Petersen, Jane Tilden en Raoul Aslan.

De film toont de tweestrijd van de jonge Hanna (Wessely). Zij studeert medicijnen en is verliefd op de assistent-arts Peter (H[KA3]orbiger), fanatiek voorvechter van de allopathische geneeskunde en tegenstander van de natuurgeneeskunde en kwakzalverij. Hanna`s vader, juwelier Karfreit (Petersen) is echter ook kwakzalver. Wanneer het tot een grote ruzie tussen Peter en Karfreit komt, blijft ze bij haar vader, hoewel ze een kind verwacht. Pas nadat ze geruime tijd gescheiden geweest zijn en Peter heeft gehoord dat hij een kind heeft, komen ze weer bij elkaar terug. Ook Karfreit verzoent zich met Peter. De film boeit door de indrukwekkende acteerprestaties van de hoofdrolspelers en het ongewone thema: de botsing tussen de allopathische geneeskunde en de natuurgeneeskunde. Tijdens de opnamen vond de annexatie van Oostenrijk plaats. De film die als Oostenrijkse film begonnen was, wordt daarom als een Duitse produktie beschouwd.

Wiener Lumpenkavaliere

1932 | Komedie

Duitsland​/​​Oostenrijk 1932. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Pat, Patachon, Henry Bender, Annie Rosar en Hans Thimig.

Twee straatmuzikanten ontfermen zich over de dochter van een verongelukte artiest. De beroemde komieken uit de tijd van de `zwijgende` film, Pat en Patachon (Watt en Half-Watt), doen het met hun soms aandoenlijke humor ook in deze geluidsfilm goed. Alternatieve titel: LUMPENKAVALIERE.

Die Grosse Liebe

1931 | Drama

Oostenrijk 1931. Drama van Otto Preminger. Met o.a. Hansi Niese, Attila Hörbiger, Ferdinand Mayerhofer, Maria Waldner en Betty Bird.

Een oude vrouw meent in een soldaat haar zoon te herkennen, die na WO I (1914-18) is teruggekeerd. Deze speelt het spel mee. Niet opvallend geregisseerde eerste film van Otto Preminger, waaraan hij liever niet herinnerd werd, maar die tot zijn schrik veertig jaar later in een retrospectief opdook. Scenario van Siegfried Bernfeld en Artur Berger. Naar een ware gebeurtenis. De enige film die Preminger in Europa heeft gedraaid. Men heeft lang gedacht dat de originele versie van de film verloren gegaan was, maar men heeft in het filmarchief van het Bundesarchiv te Berlijn de negatieven teruggevonden. Deze waren helaas niet compleet. De ontbrekende gedeeltes konden echter aangevuld worden met materiaal uit het Zwitserse filmarchief en daarmee was de film volledig gerestaureerd.